A Windows Server "Longhorn" már Beta 3 verzióban

A Windows Server "Longhorn" már Beta 3 verzióban

2007. április 26. 09:21, Csütörtök
A Microsoft a mai napon bejelentette a Windows Server legújabb, "Longhorn" kódnevű, első nyilvánosan elérhető tesztverzióját.

A Beta 3 verzió lehetőséget nyújt a tesztelők számára, hogy megismerjék a termék új rendszer-felügyeleti, biztonsági és hálózatkezelési tulajdonságait. A Windows Server "Longhorn" Beta 3 változata a mai naptól érhető el a http://www.microsoft.com/getbeta3 link alatt. A Windows Server "Longhorn" RTM változata 2007 második felében jelenik meg.

"A tesztelés során a felhasználók és partnereink megtapasztalhatják, hogy milyen nagymértékű fejlesztéseket hajtottunk végre a Windows Server "Longhorn" Beta 3 verzióján, annak érdekében, hogy elősegítsük a vállalatok IT költségeinek csökkentését, és azt, hogy könnyen alkalmazkodni tudjanak a gyorsan változó üzleti igényekhez." - nyilatkozta Bill Laing, a Microsoft Windows Server divíziójának ügyvezető igazgatója. "A Beta 3 környezetet használó ügyfelek között és a Microsoftban mára több száz szerver működik éles környezetben is. Egyetlen üzenetünk van mindenki számára: töltsék le a Beta 3 verziót, és értékeljék maguk!"

A számítástechnikai szakemberek egyre növekvő nyomással szembesülnek a piaci verseny, a gyorsan változó technológiák, az egyre kisebb költségvetés és a növekvő üzleti igények miatt. A Microsoft sajtóközleménye szerint a Windows Server "Longhorn" az alapoktól épül fel, azon szempontokat szem előtt tartva, hogy a mindennapi ügyintézési feladatok automatizálásával enyhítse ezt a nyomást, javítsa a biztonságot, és több munkát tudjunk elvégezni rövidebb idő alatt.

Egy belső tanulmány szerint a cégek a számítástechnikára fordított költségvetésének 70 százalékát költik a rendszer felügyeletével kapcsolatos aktivitásokra. Ez is azt jelzi, hogy rendkívül nagy az igény az olyan szolgáltatások egyszerű megvalósítására, mint a helpdesk, az infrastruktúra elemek működésének ellenőrzése, és a rendszerek frissítésének koordinálása. A cég szerint a Windows Server "Longhorn" új tulajdonságainak, például a Server Managernek, a Server Core installációs opciónak, a Windows PowerShell-nek, a IIS 7.0-nak, a UEFI 2.0 (Unified Extensible Firmware Interface) támogatásnak és az Active Directory Federation Services szerepkörnek köszönhetően csökkenhetnek az infrastruktúra karbantartási és szervizelési költségei, miközben növelhető a rendszer biztonsága és a megbízhatósága.

Az üzleti adatokhoz való biztonságos távoli hozzáférés manapság már elengedhetetlen ahhoz, hogy üzleti tevékenységünk hatékony maradjon. A Windows Server "Longhorn" Failover clustering (feladatátvevő fürtözés), dynamic partitioning (dinamikus partíciókezelés) és auto-tuning networking (hálózatforgalom-optimalizálás) képességei automatikusan optimalizálják a rendszererőforrásokat, beleértve a memóriát és az adatforgalmat, így biztosak lehetünk abban, hogy a felhasználók a vállalat hálózatához folyamatos hozzáféréssel rendelkeznek. A Beta 3 verzióban a Terminal Services Easy Print vagy a Terminal Services Session Broker új funkciók biztosítanak egyszerűbb nyomtatást és jobb hozzáférést a Terminal Services Gateway-en keresztül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások