Elrajtolt a Sony PSPgo

Elrajtolt a Sony PSPgo

2009. október 3. 19:57, Szombat
A Sony piacra dobta legújabb hordozható konzolját, amely a szegmensben elsőként jelenik meg optikai meghajtó nélkül - a legtöbben a készülék és a játékok esélyeit mérlegelik.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy a sikerre hivatott hordozható konzol, a PSPgo, világszerte október első napján jelent meg a boltokban, ezzel pedig fontos változás vette kezdetét. A videojátékokra szakosodott készülékek közül ugyanis ez az első olyan változat, amely már nélkülözi a beépített optikai meghajtót, ehelyett pedig kizárólag az interneten keresztül letölthető játékokra támaszkodik.

A Sony komolyan készült a rajtra, amire szükség is volt, hiszen alaposan fel kellett duzzasztani az online áruház kínálatát. A végleges szám mégsem mondható hatalmasnak, hiszen mintegy 100 különböző címet szerezhetünk be a PlayStation Store internetes gyűjteményében válogatva, a kereskedelmi ár pedig 5 és 40 dollár között mozog. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerült meggyőzni a játékosokat a váltás szükségességéről és hasznosságáról, vagyis mennyire lesz majd sikeres az új modell, amely teljes mértékben nélkülözi az optikai korongokat.A megjelenést követő első tíz nap alatt minden újdonsült tulajdonos ingyen juthat hozzá a nagy hype közepette érkező Gran Turismo PSP játékhoz, a cég ezzel is igyekszik növelni az eladásokat és javítani a hordozható konzol esélyeit. A fogadtatás mégis vegyesnek mondható, hiszen egyesek szerint a készülék gyakorlatilag a megjelenés pillanatában halálra van ítélve, több áruházlánc bojkottálja azt (hiszen ők éppen a játékok, és nem a hardver forgalmazásából tettek szert nagy bevételre, így elúsznak a nagy pénzektől), mások pedig az iPhone/iPod Touch párossal hasonlítják össze a platformot, amely nagy sikert aratott a mobilos játékok terén saját modelljével.

Utóbbi összehasonlítás persze sántít, hiszen az Apple online boltjából játékok ezreit szerezhetjük be ingyen, vagy potom összegekért, arról nem is beszélve, hogy a cég soha nem közölte a játékok terén elért eredményeit, így nem tudni, hogy pontosan mennyivel is járultak hosszá a platform sikeréhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások