Márciusban jön a Sony új kontrollere

Márciusban jön a Sony új kontrollere

2009. szeptember 29. 02:38, Kedd
A Sony egy most kiszivárgott belső dokumentum szerint 2010 márciusában dobná piacra a mozgásérzékelő kontrollert, amely egycsapásra népszerűvé válhat.

A Joystiq weboldal közölte, hogy rátette a kezét egy érdekes dokumentumra, amely a Sega amerikai részlegének internetes oldalán bukkant fel. A kérdéses dokumentumot ugyan azóta eltávolították a hivatalos oldalról, ám a magazin megőrzött egy példányt saját használatra, így mi is szemügyre vehetjük a Sony tervének néhány érdekes részletét.

Az anyagból kiderül például, hogy a Sega és a Sony Computer Entertainment amerikai vezetői még augusztus 5-én találkoztak és folytattak megbeszélést, amelyen többek között szóba került az új mozgásérzékelő kontroller megjelenése, illetve az azt követő szerepköre. Mindenképpen érdekes hírmorzsának számít, hogy a Sony saját tervei szerint jövő márciusban dobnák piacra a készüléket, amely a Toy kamera frissített változatával karöltve kerül majd az otthonokba. A cég világszerte 4-5 millió példányt szeretne értékesíteni, ezzel pedig a vezérlő rögtön a legnépszerűbb PlayStation kiegészítővé válhat.

Nagy kérdés természetesen, hogy a játékfejlesztők miként viszonyulnak majd az eddig nagyon is pozitívan fogadott fejlesztéshez. Tekintettel arra, hogy a vezérlő nem lesz jelen minden játékfanatikus és konzoltulajdonos gyűjteményében, a játékok túlnyomó többsége nyilván kiegészítő módként támogatja majd annak használatát, hiszen kizárólag erre nem alapozhatják a játékélményt az illetékesek. A fenti számadatból kitűnik, hogy a Sony nagyon optimista a fejlesztést illetően, a pozitív előrejelzés csak 2010-re vonatkozik, így viszonylag gyorsan elterjedhet majd a kiegészítő.

Az árról egyelőre sajnos nem jelent meg semmilyen információ.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások