A PC újjászületésére vágyik az Intel

A PC újjászületésére vágyik az Intel

2013. január 12. 20:28, Szombat
Az Intel nem hajlandó elfogadni a "PC utáni korszak" elnevezést, szerintük az asztali számítógép hamarosan újjászülethet. A következő hónapokban ezen a területen látványos fejlődés mehet végbe.

Justin Rattner, az Intel technológiai vezetője a Consumer Electronics Show keretében kijelentette: elismerik, hogy drámai változások történnek, és az okostelefonok és a táblagépek piacán masszív robbanás tapasztalható, de a jövőt pozitívan látja még akkor is, ha a hagyományos PC-piac világszerte akadozik és az egykor erős ipari államokban inkább csökkennek a PC-eladások. "Úgy gondolom amit jelenleg látunk az, hogy az asztali számítógép internetes eszközzé alakul át" - tette hozzá a menedzser, ugyanakkor szerinte a klasszikus számítógép az okostelefonok, táblák és más hálózatba kötött eszközök korában nem maradhat fent a jelenlegi formájában. Ez az utolsó készülékkategória, amelyet a hagyományos formáitól meg kell szabadítani.


A hang- és gesztusvezérlés drámai javulására számít az Intel

Az Intel szilárdan hisz abban, hogy ezen a területen sokkal erősebb változások következnek majd be, mint az elmúlt 18 évben. A korábbi változásokat alapvetően az határozta meg, hogy a technikai újítások mindig jobb és korszerűbbnek tűnő konfigurációkhoz vezettek, de a klasszikus minta alapjaiban megmaradt. Ennek most vége szakad. Rattner arra számít, hogy beviteli lehetőségeket érintő továbbfejlesztések oda vezetnek majd, hogy az embereknek nem feltétlenül lesz szükségük billentyűzetre és egérre, a gesztus- és a beszédvezérlés egyre hatékonyabb alternatívát fognak jelenteni. Ehhez jön még, hogy a notebookok a közeljövőben az eddiginél jelentősen nagyobb üzemidővel rendelkeznek majd és akár egész nap működhetnek. "Figyelemre méltó, hogy a PC-használók korábban 3-4 órás üzemidővel is elégedettek voltak" - jegyezte meg a szakember.

Az Intel technológiai vezetője szerint hamarosan teljesen normális dolog lesz az, ha egy kikapcsolt eszköz jelzi majd például a beérkező e-maileket, s ha szükséges, azonnal üzemkész is lesz. A vezeték nélküli kapcsolatok hálózati chipjei megtanulják, hogy a készenléti üzemmódban megkülönböztessék egymástól a fontos beérkező kommunikációs jelzéseket a kevésbé fontosaktól és az utóbbiakat elutasítsák - jósolta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások