A Sony is saját mobilchipet fejleszt

A Sony is saját mobilchipet fejleszt

2015. november 28. 15:07, Szombat
Követve ezzel több nagy rivális példáját, akik azonban nem mindig jártak sikerrel.

Tajvani források számoltak be arról a hónap közepén, hogy a Sony Mobile és az LG is követné a piac jelentős szereplőit, mégpedig saját mobilchipek kifejlesztésével és alkalmazásával, amelyek elsősorban ezen cégek csúcskategóriás megoldásaiban kapnának helyet. Míg az LG esetében egyáltalán nem lenne meglepő a lépés, a Sony korábban még nem bukkant fel ezen a téren.

Az LG már 2014 második felében jelezte, hogy a kizárólag a számukra hazai piacon megjelenő LG G3 Screen okostelefon elsőként fogja alkalmazni a saját, házon belül kifejlesztett nyolcmagos Nuclun chipet, ez azonban finoman szólva nem rengette meg a piacot. Idén októberben követte ezt a bejelentés, hogy a sorrendben második példányt már az Intel szakembereivel közösen dolgoznák ki, itt azonban felmerült a komoly késés lehetősége is, ami arra utal, hogy nem minden történik az előzetes tervek szerint.

A Sony Mobile esetében elsősorban az lehet vonzó, hogy a piac öt legnagyobb szereplője mind saját chipjeit alkalmazza (itt az Apple, a Samsung, a Huawei, illetve a fent említett LG is megjelenik), és talán ennek is az üzleti eredményt javító tényezőt tulajdonítanak. Sajnos konkrét részletek még nem láttak napvilágot, így nem tudni, hogy a japán gyártó milyen chipeket és milyen kivitelben képzel el saját okostelefonjaiban, az azonban teljesen világos, hogy egy ilyen lépés véglegesítéséhez és valóra váltásához hónapok, netán évek szükségesek, így egyhamar nem számíthatunk a piaci megjelenésre.

Nemrég még a piacról való távozásról szóló pletykákat voltak kénytelenek cáfolni, így egyébként is messze vannak az ideális helyzettől.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások