Terroristák az Interneten

Terroristák az Interneten

2001. február 6. 22:55, Kedd
Egy kedden közétett jelentés szerint a terroristák gyakran használják az Interneten ingyenesen igénybe vehető kódoló programokat arra, hogy egymás között biztonságosan cserélhessenek információkat.

Csakúgy, mint a híres terrorista vezér, Osama bin Laden, más csoportok is felismerték a tényt, hogy az Internet gyors, pontos és biztonságos kommunikációs csatornát jelent, melyet bárhol a világon használatba vehetnek. A kedden publikált jelentés szerint a terroristák gyakran kiaknázzák az Internetben rejlő lehetőségeket, és a kiváló technológia háttérre építve szervezkednek az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseik ellen.

A jelentés elkészítése során részletes vizsgálatot folytattak, melyek kimutatták, hogy a terroristák leginkább a sport témájú csevegőszobákat és az erotikus hirdetőoldalakat kedvelik. A felek ezeken a kikötőkön keresztül lépnek egymással kapcsolatba, és így cserélnek gazdát a célpontra és helyzetére vonatkozó adatok is. Az amerikai hivatalos szervek szerint gyakran ezeken az oldalakon jelennek meg azok a parancsok, melyek a csoportokat egy-egy akció megkezdésére utasítják.


Ezentúl a neten nyomul?

Az USA Today-ban megjelentek szerint az érintett kikötőket biztonsági okokból nem nevezi meg a jelentés.

"Egyre magasabb szinten alkalmazzák a terroristacsoportok a számítógépeket. Fájljaikat levédik, az e-mail üzeneteket bekódolják." - nyilatkozta tavaly a CIA igazgatója, George Tenet.

"A terroristák azt szeretnék, ha azt hinnénk, hogy ők buták. Még mindig a klasszikus, tudatlan muzulmán harcos képét próbálják mutatni, de már tudjuk, hogy a csoportok vezetői és a csoporttagok legtöbbje kitűnően képzett. A birtokukban lévő remek technológiák által nyújtott lehetőségeket intelligenciájuknak köszönhetően maximálisan ki tudják használni." - tette hozzá.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások