Még egy darabig nem jön az Intel DG2

Még egy darabig nem jön az Intel DG2

2021. május 13. 18:16, Csütörtök
Az első körben a noteszgépek lesznek a középpontban, ezután jönnek majd az asztali változatok.

Az Intel saját különálló grafikus kártyái kapcsán április elején arról számoltunk be, hogy a kifejezetten szerény jellemzőkkel bíró DG1 után a következő változat már jóval erősebb lesz, akkor pedig már arról is megjelentek bizonyos értesülések, hogy a hivatalos debütálás is közel lehet. Ezt most egy friss hír cáfolja, néhány további részletet közölve a nagyközönséggel.

Ezúttal is külsős forrás adott hírt a további információmorzsákról, amelyek közül a legfontosabb a hivatalos megjelenés várható (hozzávetőleges) időpontja. A friss értesülés alapján a cég még nem áll készen a rajtra, erre csak az év végén kerül majd sor, ugyanis az elsőként piacra dobandó típusok sorozatgyártása csak az utolsó negyedév elején, a 43. és 50. hét között indulhat majd el. Ezt nem sokkal később, az ünnepek alatt követné majd az első két változat megjelenése (az Alder Lake-P chipek ezzel egy időben bukkannának fel), ezek viszont először a noteszgépekben lesznek majd elérhetők, a másik 3 példány pedig csak később jelenne meg, erősebb alkatrészekkel és magasabb fogyasztással..

Ami a pontos technikai részleteket illeti, összesen 5 eltérő grafikus kártya megjelenésére számíthatunk, ezek közül is a noteszgépes példányok rajtolnának el, mielőtt asztali társaik elérhetővé válnának. Az SKU 4 és 5 lenne ez a két változat, mindkettő 4 GB memóriával és 64 bites busszal futna be, 196 és 128 feldolgozóegységgel (EU). Az SKU 1, 2 és 3 ennél egyértelműen erősebb lenne, ezeknél a memória mérete sorrendben 16, 12 és 8 GB, a busz sávszélessége 256, 192 és 128 bit, míg a feldolgozóegységek száma 512, 384 és 256. Ez utóbbi 3 példány sorozatgyártása a jövő év 10. hete előtt indulna el, vagyis a piaci megjelenés is csak 2022 elején valósulna meg.

A technikai jellemzők fenti listája a jelek szerint még nem végleges, az előttünk álló időszakban ez még változhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások