Teljesen átalakul az iPhone

Teljesen átalakul az iPhone

2021. szeptember 29. 14:08, Szerda
A jövő évi generáció fontos változásokkal futna be, a külalak és a belső is módosulna.

Szeptember közepén mi is hírt adtunk arról, hogy végre bemutatkozott az iPhone 13-család, amely ezúttal is több eltérő tagot foglal magába. Ez a sorozat tulajdonképpen kisebb változtatásokat hozott magával a tavalyi elődökhöz képest, ezzel kapcsolatban többnyire a nagyobb akkumulátort említik meg, viszont jövőre jóval komolyabb módosításokra számíthatunk.

Erre vonatkozó hírt tett közzé a Bloomberg munkatársa, aki saját (fizetős) hírlevelében írt a napokban arról, hogy az iPhone 14 több drasztikus változással jelenik majd meg a piacon – már amennyiben a telefonok végleges változatai a jelenleg ismert részleteknek felelnek majd meg. A pontos lépéseket ugyan az illető nem említi meg a beszámolóban, mivel azonban az elmúlt hetekben ezzel kapcsolatban több külsős értesülést is láthattunk, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk az Apple háza táján. Úgy tűnik például, hogy már nem dobnak majd piacra egy kisebb, 5,4 hüvelykes típust, a felállás ehelyett két 6,1 és két 6,7 hüvelykes példányból állna, bár az alapváltozat jó eséllyel megtartja saját 60 Hz-es kijelzőjét.

A felső bevágást már végleg elhagynák, ehelyett egy apró lyuk jelenne meg az előlapon, míg a Face ID érzékelőit megpróbálnák a kijelző alá elrejteni – a panel alatt megbúvó Touch ID jelenléte nem tűnik valószínűnek. A Pro-típusok esetében a jelenleg alkalmazott rozsdamentes acél keretet már a titánból készült változat váltaná fel, az iPhone Pro Max pedig kerek gombokat nyújtana számunkra az oldalsó felületeken. A kameramodult rejtő komponens várhatóan kevésbé emelkedik majd ki a hátoldalból, a drágább példányokon itt egy 48 megapixeles főérzékelő kapna helyet. Ami a töltést illeti, jövőre is megmaradnának a Lightning mellett, jóllehet az Európai Unió már egységes töltőkábelt akar előírni a különböző gyártók számára, az ezt követő generációknál viszont vezetéknélküli opció váltaná fel ezt a megoldást.

A 2022-es vonal egy 4 nanométeren készülő chipre épülne, a cég azonban már dolgozik saját hajlítható telefonján is, amely később, jó eséllyel csak 2024-ben jelenne meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások