Hazánk is Da Vinci-lázban ég

Hazánk is Da Vinci-lázban ég

2006. május 26. 07:05, Péntek
A Da VInci-kód idehaza is jött, látták és győzött. Ron Howard filmje több mint 100 ezer nézőjével mindenkit maga mögé utasított és eddig 114 millió forintot szedett össze.

A mostani bevételi lista sem tartogat semmi meglepetést azok számára, akik figyelemmel követik a box office-elemzéseket. Dan Brown botránykönyvének filmváltozata - akár csak a világ többi részén - hatalmas érdeklődéssel fut a hazai mozik vásznain.


Nem működik a távirányítóm!

A Da Vinci-kód - az előzetes hírekkel ellentétben - hatalmas világsikernek számít az egész világon. A film hazánkban alig egy hét alatt több mint 110 millió forintot gyűjtött össze és ezzel toronymagasan a hónap legnézettebb filmjévé vált. Ilyen eredményt idén egyedül a Jégkorszak 2 - Az olvadás tudott produkálni. Kritikánk itt olvasható a filmről.


Te nem Nicole vagy!

Második helyen áll Tom Cruise legújabb kém-kalandja, a Mission: Impossible III, melynek helyzete egyre rosszabb. Bár már több mint négy hete vetítik a hazai mozikban, még mindig nem tudta átlépni az 50 millió forintos bevételt. Harmadik helyen Tim Allen "vígjátéka", az Összekutyulva áll.


Ókori gipsz

Negyedik a már említett Jégkorszak 2 - Az olvadás, mely már kifulladóban van, de még így is begyűjti a maga kis 4 millió forintját. Őt a Silent Hill - A halott város követi, hatodik helyen pedig Woody Allen thrillerje, a Match Point áll.


Már megint Újpest-meccs van?

Az Anyám nyakán a hetedik, míg a Sziklák szeme a nyolcadik pozíciót foglalja el. Utolsó előtti Steve Martin A rózsaszín párduca, míg a sort a gyorsan hátráló Horrorra akadva 4 zárja.

A mostani héten mindössze kettő említésre méltó film kerül a hazai mozik műsorfüzetébe. Az egyik a már látható X-Men: Az ellenállás vége, melynek pozitív kiritkai visszhangja miatt eséllyel indul Tom Hanks ellen. A másik az Elijah Wood főszereplésével készült Huligánok, melynek eseményei nálunk mindig aktuálisak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások