Pesten is elsüllyedt a Poseidon

Pesten is elsüllyedt a Poseidon

2006. június 27. 16:43, Kedd
A pesti mozik vergődnek, hiszen lassan negatív csúcsot döntenek a nézőszámokkal. A folyamatosan csökkenő bevételeken az év legnagyobb bukása, a Poseidon sem tudott segíteni.

Budapesten továbbra sem javul a helyzet - legalábbis a mozitulajok számára. A folyamatosan csökkenő nézőszám ugyanis szép lassan eléri a tavaly májusban felállított 41 ezres negatív csúcsot. A mostani hétvégén összesen 46 ezer jegyet adtak el a pénztárakban.

A legtöbben ismét a Pixar animációs filmjére adták le voksukat. A Verdák azonban így is elég rossz mutatókkal rendelkezik, eddig mindössze 37 millió forintot kapart össze. Második helyen kezdett az idei év eddigi legnagyobb bukása, a Poseidon.


Egy kép a vetítésről

A sztárokkal teletömött katasztrófafilm Budapesten sem aratott osztatlan sikert, a premier hétvégéjén alig 8 ezer néző váltott rá jegyet. Kurt Russell és Wolfgang Petersen közös remake-je világszerte üres mozikban fut. A 160 millióból forgatott film világszinten mindössze 128 milliót hozott vissza, ami csúfos eredmény. Kritikánk már olvasható.

A dobogó alsó fokán A Da Vinci-kód helyezkedik el, míg a negyedik pozíciót az X-Men: Az ellenállás vége szerezte meg. És innentől olyan filmek következnek, melyek nem érik el a 2 ezres nézőszámot: az ötödik az Ismeretlen hívás, őt pedig az új Ómen követi.


Hozhat javulást Jennifer Aniston?

Hetedik az Anyám nyakán, nyolcadik Az eltakarítónő. Utolsó előtti helyen áll A velencei kalmár és a sort - mindössze 735 nézővel - a Mission: Impossible III zárja.

A héten kerül a mozikba a Jennifer Aniston-Vince Vaughn párocska nevével fémjelzett romantikus vígjáték, a Szakíts, ha bírsz. Bár igazi pálfordulást ettől a filmtől sem lehet elvárni, de veszélybe kerülhet a Verdák vezető pozíciója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások