A Sportingbet vezeti az online szerencsejátékok piacát

A Sportingbet vezeti az online szerencsejátékok piacát

2007. február 20. 23:59, Kedd
A Sportingbet 1998-ban kezdte meg működését Angliában. Az első, magyar nyelven elérhető internetes fogadóiroda 2004 júliusában indult, s a kezdetektől valamennyi szolgáltatás (sportfogadás, póker, kaszinó) elérhető náluk. Az online fogadások világába John Kovacs country manager vezet be.

A kezdetekhez képest miben fejlődtek leginkább a játékfajták és a fogadási lehetőségek?
- Az elmúlt időszakban főleg a sportfogadási szolgáltatásokban volt jelentős bővülés. Elsőként például nálunk lehetett magyar futballmérkőzésekre élőben (a mérkőzés alatt) fogadni. Ezen kívül különösen a póker fejlődik dinamikusan Magyarországon. A magyarok nagyon jók pókerben, rendszeresen hoznak el díjakat nagy nemzetközi tornákról is, és számos profi játékos a Sportingbet internetes pókerasztalai mellől kerül be ezekre a versenyekre. Rendszeresen vannak online kvalifikációs versenyeink, ahol belépők nyerhetők a több millió dolláros nemzetközi tornákra. Nagyon érdekes még, hogy sokan ebből élnek, százezres, milliós összegeket keresnek havonta.

A piaci versenyben jelenleg milyen pozíciót tölt be a Sportingbet?
- A Sportingbet 24 nyelven üzemelteti szolgáltatását, játékosaink a világ 200 országából érkeznek. Jelenleg 3,4 millió regisztrált játékosunk van, ebből 62 ezer magyar. Havonta 4000-4500 magyar játékos fogad és 4500-5000 pókerezik. Eddig Magyarországon kétmillió sportfogadást kezeltünk. Magyarországon az online sportfogadási piacon és az online pókerben is piacvezető a Sportingbet.

A Sportingbet weboldalát elsődlegesen Internet Explorerre optimalizáltuk, azonban a legtöbb modern böngészővel is használható, például a Firefoxszal. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a weboldalunk egyéb, kevésbé elterjedt böngészőkkel is elérhető legyen, ugyanakkor fejlesztéseink során leginkább a három legnépszerűbbre koncentrálunk: Internet Explorer 5.5 és 6, valamint FireFox 1+.

Mivel magyarázza az online fogadóirodák széles körű elterjedését?
- Magyarországon európai viszonylatban is egyedülállóan gyorsan fejlődik az online fogadás. Ez leginkább a hagyományos fogadóirodákénál szélesebb fogadási kínálatnak és a lényegesen jobb nyereményszorzóknak köszönhető. A kényelmes, gyors, biztonságos használat is sokak számára fontos, sőt a Sportingbetnél az úgynevezett élő fogadással is élhetnek játékosaink.

Ennek lényege, hogy a foci- vagy más sportesemény közben a játék változásával folyamatosan változó odssokkal lehet számos dologra fogadni. Például foci esetén: ki rúgja a következő gólt, a következő gól időpontja, mi lesz a félidő eredménye, összes gólok száma stb. Ugyanígy teniszben, például ki nyeri a következő game-et vagy játszmát. Így a játékos teljesen beleélheti magát a sportesemény izgalmába. A mérkőzés befejezését követően az eredményeket rögzítik és a rendszer néhány órán belül elvégzi a kifizetéseket.

Mi volt az eddig kifizetett legnagyobb nyeremény?
- Eddig két 20 millió forintos nagyságrendű egyszeri kifizetés volt a legnagyobb a sportfogadási szekcióban, amelyeket kombinációs szelvényekkel ért el két fogadó. Az ilyen nagy összegű nyeremények ritkák, de néhány százezres kifizetések naponta előfordulnak. A kaszinóban 21 millió forint volt a legnagyobb egyszeri kifizetés, rulettjátékon. Pókerezőink között pedig több olyan játékos is van, aki milliós nagyságrendű összeget keres havonta ezzel a játékkal.

Milyen célokat tűztek ki az idei esztendőre?
- Elsősorban a játékosok még jobb kiszolgálására helyezzük a hangsúlyt. Mind a sportfogadás, mind a póker esetén elsődlegesen fontos, hogy az igényeknek megfelelő esemény-, illetve versenykínálatot nyújtsunk. Februárban indult az új, lényegesen gyorsabb élő fogadási rendszerünk. Ezekre és számos más fejlesztésre alapozva 2007-ben 50 százalékos növekedést szeretnénk elérni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások