Elrajtolt a Sony PSPgo

Elrajtolt a Sony PSPgo

2009. október 3. 19:57, Szombat
A Sony piacra dobta legújabb hordozható konzolját, amely a szegmensben elsőként jelenik meg optikai meghajtó nélkül - a legtöbben a készülék és a játékok esélyeit mérlegelik.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy a sikerre hivatott hordozható konzol, a PSPgo, világszerte október első napján jelent meg a boltokban, ezzel pedig fontos változás vette kezdetét. A videojátékokra szakosodott készülékek közül ugyanis ez az első olyan változat, amely már nélkülözi a beépített optikai meghajtót, ehelyett pedig kizárólag az interneten keresztül letölthető játékokra támaszkodik.

A Sony komolyan készült a rajtra, amire szükség is volt, hiszen alaposan fel kellett duzzasztani az online áruház kínálatát. A végleges szám mégsem mondható hatalmasnak, hiszen mintegy 100 különböző címet szerezhetünk be a PlayStation Store internetes gyűjteményében válogatva, a kereskedelmi ár pedig 5 és 40 dollár között mozog. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerült meggyőzni a játékosokat a váltás szükségességéről és hasznosságáról, vagyis mennyire lesz majd sikeres az új modell, amely teljes mértékben nélkülözi az optikai korongokat.



A megjelenést követő első tíz nap alatt minden újdonsült tulajdonos ingyen juthat hozzá a nagy hype közepette érkező Gran Turismo PSP játékhoz, a cég ezzel is igyekszik növelni az eladásokat és javítani a hordozható konzol esélyeit. A fogadtatás mégis vegyesnek mondható, hiszen egyesek szerint a készülék gyakorlatilag a megjelenés pillanatában halálra van ítélve, több áruházlánc bojkottálja azt (hiszen ők éppen a játékok, és nem a hardver forgalmazásából tettek szert nagy bevételre, így elúsznak a nagy pénzektől), mások pedig az iPhone/iPod Touch párossal hasonlítják össze a platformot, amely nagy sikert aratott a mobilos játékok terén saját modelljével.

Utóbbi összehasonlítás persze sántít, hiszen az Apple online boltjából játékok ezreit szerezhetjük be ingyen, vagy potom összegekért, arról nem is beszélve, hogy a cég soha nem közölte a játékok terén elért eredményeit, így nem tudni, hogy pontosan mennyivel is járultak hosszá a platform sikeréhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások