jah,ki ne hagyjam mellé: 2kilóméter 60kilóval a hátadon kocogva, a napi droidhaccsereg kiírtása, és Sev barátodnak fizuemelés a deltáknál ennyi, ÁMEN:D
huconnégyperhét na bennelehetek a tévében?:D egyébként meg: napi kevés hús ( kell hús, fehérje(= sejtek építõanyaga ként szolgál, ha vki nem tudná:D ) stb, csak ne legyen zsíros) + rostban gazdag ételek (könnyebb emésztés), mellõzni a szénhidrátokat, vízben oldódó vitaminokat naponta bevinni a szervezetbe (gyümölcsök, zöldség ALAP) , a többit meg kétnaponta elég, úgyis kicarod o: (víz nélkülözhetetlen a szervezetben lejáccódó kémiai folyamatokhoz ) egy kis víz, vagy vizezett tej (kisbolttól kezdve mindenütt megtalálható, a 40%-os a legtöményebb ) a további fehérjék miatt :D
-frissítve- nah, téma lezárva, jöhet a sexuális gondok problémamególdó topikja:D
barna és magvas kenyerek. Nem csak hogy finomabbak, de sokkal kevesebb cukor van benne, mint fehér társaiban... (megy a bádizás oszt figyelnem kell a cukorbevitelre, ezért vagyok illllyen okos:D )
Én akkor eszek amikor akarok és azt ami a kezembe akad :) szerencsére nincs semmilyen bajom miatta
jaja, bizány te is figyeltél nyócadikos bioszórákon:D
véreshurkát beletekered szalonnába és beletunkolod a sertésmájkrémbe. meghinted töpörtyûvel és köretnek apróra vágott tarját raksz a kacsazsiros kis inyencség mellé, vigyázva arra, hogy az alapja a fokhagymás tokány ne hüljön ki.
persze csak keveset szabad enni (2-3 adagot) mert különben elrontod a gyomrodat tízoraira!!!4
de ez így nemleszjó.. ha töpörtyüvel hinted meg a tunkolt májkrémet, akkor a kövérkéje megszikkad, és felveszi a zsírt az alatta lévõ baconról, és hogy ez ne történjen meg, kenjétek be alaposan a füstöltsonkát flori-olajjal, a koleszterinszint egyensúlytartásának végett! amikor kész vagy, az oldalast forgasd meg néhányszor a pörköltben, mert átvesz egy ilyen mártásszerü ízt..de elõtte keverd meg a zuzáját a bödön zsírban, hadd szívja meg magát!! jójcakát'
Egészséges táplálkozás??? Kamu! Bármit ehecc, csak egy a lényeg: ne ess túlzásba! Magyarán, egyé' zsíroskenyeret, de ne mindennap nyolcat. Meg persze maradj meg az IGAZI élelmiszereknél. De az, hogy milyen magvas meg tököm se tuggya, az baromság. Azok a kaják, amik a bioboltokban vannak, undorítóak! Azok nem kaják! Nem is értem hogy képesek az embereket megetetni azokkal.
szentemis mindent kell enni: zöldség, gyümölcs, húsok...stb, csak az arányokra kell figyelni. szernitem ami kihagyható az a cukor. az káros, és nincs szüksége rá a testnek, mert kenyérrel, tésztával stb-vel bevisszük a megfelelõ szénhidrát mennyiséget. ha édesítés akkor szaharin vagy méz (ami megencsak cukor de azér mégse répacukor!). és kenyérbõl meg inkább a rozsos, meg graham meg ijenek, nem fehér.
Lényeg, hogy jó sok E-szám -os legyen... Minél több szám van rajta, annál jobb... ;-D
AZ igazi vasemberkúra színhús és zöldség, meg tejtermék, pl. sajt és kaukázusi kefír ! Jómaga is ezen élek utóbbi fél/háromnegyed évben. A cukrom normalizálódott gyógyszer nélkül, vérnyomásom normál, soroljam...
de ha nem eszel elég cukrot, akkor lemegy a vércukorszinted, és annak kül mellékhatásai vannak
Megnéztem most a Super Size Me-t! Ma Cóla helyett, vettem egy üveg ásványvizet! Sokkal tovább tart! Ritkábban leszek tõle szomjas, mer ez télleg oltja a szomjat! EZér már megére! Mindenkinek király szolveszteri bulizást kívánok!
Ha komolyan érdekel akkor menj el egy nagyobb korházba.Ott dolgoznak dietetikusok.Azok elõadásokat tartanak betegeknek a helyes táplálkozásról(cukorbeteg;ételallergiás;stb).Ilyen elõadásra rendszerint bárkit beengenek mert kevesen mennek vissza de eredetileg azért betegeknek van akik már nem osztályon fekszenek.Ezért nem is olyan idõpontban szervezik amikor munkahelyen vagy iskolában vannak.Tõlük biztosan csak olyat tanulsz ami egészséges és olyan könyvet ajánlanak ami nem kamuval van tele.Ha még kondolkodsz azon,hogy beszélj egy dietetikussal akkor megnézheted ezt a linket. [urlhttp://dietetika.lap.hu/]http://dietetika.lap.hu/
Egy újonnan nyíló weboldalra keresek cikkírókat gasztronómia, éttermek, ételek, táplálkozási szokások és még sorolhatnám! A munka hobbi célú sajnos anyagilag ezt a munkát nem tudom támogatni de aki igazán ki szeretné élni újságírói vénáját e téren álok elébe! Ha érdekel írj bátran! elérhetõségem: [email protected]
Élelmiszer tartósítása
Az élelmiszer tartósítása régóta fontos az emberiségnek. Õsidõk óta alkalmazott technikák: Sózás, szárításos víztelenítéssel történõ tartósítás, hûtés, fagyasztás, külsõ felület füstölése. Újabban kémiai szereket használnak: szalicil, benzoesav és észterei, para-hidroxi-benzoátok észterei, szorbinsav, nitritek (nitrites pácsó a húsárukban), dimetil-dikarbonát, hangyasav, propionsav és sói, bórax, hexametilén-tetramin, bifenil, fenil-fenol (citrusféléknél), tiabenzazol (banánnál), antibiotikumok, klór, klórdioxid, kén-dioxid, stb.
A tartósító szerek mérgezõek. Azáltal tartósítanak, hogy elölik a mikroorganizmusokat. Valamilyen mértékben a "makro-organizmusokra", azok sejtjeire is hatnak! A fogyasztói társadalomban évente 0,5-1,5 kg adalékot, köztük tartósítószert is fogyaszthat a fogyasztó!
Egyes tartósítószerek allergiát válthatnak ki, lehet valaki aszpirin érzékeny, szalicil érzékeny, stb.
A káros hatás elkerülhetõ, ha valaki tud fõzni, kevés tartósított terméket fogyaszt és úgy vásárol, hogy megnézi az élelmiszerek címkéjén feltüntetett tartalomjegyzéket. Akik ismerik a veszélyt, csak hõvel sterilizált konzerveket vásárolnak.
Fontos, hogy az E-számok listáját ismerjék. (Kb. másfélezer élelmiszer adalék lehetséges!)
Itt olvashattok alapelvekrõl az egészséges táplálkozással kapcsolatosan: