Egybe akarom naná:D Az a jó nehéz és ráadásul ha elszúrom,akkor újra kell csinálni!Szóval mindenképp,jöhetnek a recept-tippek,de csak akkor ha már ti is kipróbáltátok õket:P
hááát, ha jól tudom, a pekingi kacsa az narancsos, úgyhogy nem hinném, hogy lenne abból baj, ha valami édessel töltitek meg, amellett eléggé hasonlít nekem fõzés közben a kacsa viselkedése a pulykáéra. próbáljátok meg... még mindig lehet pizzát rendelni, ha nem sikerülne esetleg
a kacsába is lehet ilyesmi édes cuccokat is tölteni, vagy inkább ne kísérletezzek?
de idén a kacsa mellett döntöttünk. ha minden igaz, akkor csak úgy egyben meg lesz sütve saját zsírjában...
nálunk már évek óta a pulyka megy... de nem kell ám az egész, mint ezeknél a barom amerikaiaknál, egyszerûen egy comb+szárny combo... és tényleg szuper lesz a vacsi. volt már gesztenyével töltött, volt aszalt szilvás, volt már csak úgy sertészsírban sült... hmmm, még nem is ebédeltem
milyet szeretnél? Egybe akarod megsütni ezek szerint? nekem van pár jó receptem:D:D:D
Hát lehet mégis kacsa lesz belõle...Amugy se nagy a sütõnk:D DE a csirkét már ismerem,tudok egy pár receptet is,de valami újat is ki kéne kitalálnom...Ugyhogy meg vagyok lõve rendesen[#wilting
nálunk a kacsa az idei nagy szám:D már beszereztük. kicsi is, és fagyasztott is, de kacsa és a miénk:D:D:D
Hááát pulykának úgy álj neki, hogy elõször hasonlítsd össze a pulyka méretét, a sütõd méretével , ha házi pulykáról van szó, akkor eléggé nagy sütõ kell hozzá (Elektrwördbe kapható legnagyobb sütõk is lehet picik). Egyszer mi is ráfáztunk erre, ezért pulykabácsi darabokba sült.
#157, Ha tudsz szerezni házikacsát, akkor kacsát. De ha nem, akkor inkább csirkét, mert a "bóti" kacsa drága is, fagyasztott is, meg kicsi is.
El lehet rontani??Ajjaj..akkor mit csináljak inkább?Kacsát vagy csirkét?Nem szeretném elrontani,mert anyukámékat most elõször én vendégelem meg karácsonykor és nem fordítva.....Help plíz:)
Hát, szerencsére a kalóriákkal nem kell különösebben foglalkoznom, de a kacsamellet azért megnézem;)
Ú, én azt nem is figyeltem:) Tényleg hasznos...
van igen, de amúgy minden kaja mellett ott van kiszámolva a kalória:D nem bíznak semmit a véletlenre:D:D:D
sziasztok! Felszaladtam az oldalra és külön meglepetés hogy diétás kaják is vannak fenn, mert én ilyeneket eszek. A karácsonyi készülõdéshez el kel a segítség ! :D
kösziii
Jaj ez is ott van? na megnézem:d Köszi:d
Azóta eljöttem arról a honlapról, én a recepteket lapozgatva találtam meg, nem kerestem célirányosan :) érdemes körbenézni szerintem.
kacsamell???? hol hol hol:D:D:D:D :D:D:D:D
Találtam rajta egy isteni kacsamellreceptet, karácsonyra pont jó lesz!
köszi én tuti megnézem !!!!! :::::::::::::::))))))))
tegnap sütöttem pogácsát, életemben elõször egyedül, ez alapján csak élesztõvel és tejföl nélkül, finom lett és nem is volt ördöngõs
Tradicionalis Amerikai Cheesecake itthoni hozzavalokbol
Ami kell:
- 5 doboz Philadelphia kremsajt (natur) - 4 tojas - 1 kupa cukor - Fel pohar tejfol - 4 tojas - Egy evikanal vanilia - Zselatin - Ket zacsko melyhutott malna (3 ha kicsi a zacsi). - Ket zacsko Gyori Edes - 4 evokanal margarin
Darald le a Gyori edest es keverd ossze az elotte felolvasztott margarinnal. Majd a "pasztat" nyomkodd bele egy tortaformaba es kb. 3-4 percig susd 150 fokon (eppen csak annyi ideig, hogy elomelegedjen egy picit).
Dobd bele egy nagy talba az 5 doboz sajtkremet, a cukrot, a vaniliat, es a tejfolt, majd nagy fordulatszamon keverd ossze. Ezutan kis fordulatszamon adagold hozza a 4 tojast, egyenkent. Ontsd ra a kremet a keksz alapra es susd kb. egy orag (vagy amig el nem kezd picit barnulni a teteje) alacsony hofonok (150 alatt olyan 120 korul).
Amig sul a torta, rakd bele a melyhutott malnat egy labasba (lehet hozzaadni egy kicsi cukrot is, de ez egyenfuggo), es amikor megolvadt adj hozza egy keves zselatint (csak annyit, hogy lehules utan jol osszesurusodjon). Egy enyhen folyekony malna "szoszt" kene, hogy kapjal, nagyobb malna darabokkal.
Ha kesz a torta, hagyni kell egy kicsit hulni, es amikor mind a torta mind a malna mar csak langyos, onts ra a malnat a torta tetejere (az a jo, ha olyan 1 centi vastagon ellepi a tortat), vard amig teljesen kihul es rakd be a hutobe egy-ket orara.
most vettem, de nemtom hogy be kell fûszerezni, vagy csak simá süssem meg:D
Hello
lenne egy olyan kérdésem, hogy:D
mostkészült el a kertben a Kemencént és már csak arra vár hogy sühetessünk benne :D szóval, valami jópzzatészta kéne nekem amit megsüthetünk benne ha tudtok segíteni, és keresem neten , de nemsokat találok :(
Halihó! Csokiból hogyan tudok elkésziteni valamilyen formát? Szal gondolom elõször el kell készíteni azt amibe beleöntöm a csokit, meg a csokit is el kell készíteni. Pontosabban egy csokipisztolyt szeretnék kreálni... Kössz..
Beirom mer érdekel: hogyan tudok ropogós sültkrumplit csinálni? Mi a titka? Mert az enyém mindig ilyen csoffadt lesz
egyszerû. Gyorsan csináld meg ahogy tudod, és akkor rögtön megtudod mi nem volt jó :D Tõled függ mennyit akarsz megenni meg eltenni késõbbre, a többihez összetevõhöz képest meg talán be tudod lõni az arányokat:)
szóval gondom annyi, hogy szeretnék holnap fõzni Bolognai mártást. na de nem a porosat, meg konzerveset, azt már tudom hogy kell, hanem olvastam a metroba, hogy készítik az igazit, megtetszett és most meg akarom otthon csinálni. megvan a receptje is. a gondom itt kezdõdik. le vannak írva az adagok, hogy mibõl mennyi kell, de Én speciel kétszer annyi marhahúsból akarnám csinálni. Az érdekelne, hogy a többibõl is kétszer annyit kell ilyenkor beletenni? mennyire nyomja el a hús a többi ízt, mert ez lényeges benne (csirkemáj, szalonna is van benne)?
Hámoz, szel, sóz. Állni hagy. Fél óra után kinyomkodja a levét, kevés borssal ízesít, péppé tört fokhagymát ad hozzá. Kever. Sok tejföllel leönti, csepp ecettel és egy kávéskanál cukorral ízesít. Kever. Pirospaprikával meghint. Jól lefed és a hûtõben legalább két óráig érleli.
Rántott gombafejek bazsalikomos juhtúróval.
Nagy gombafejeket megmos (nem hámoz!!!) Juhtúrót borssal, bazsalikommal elkever. Gombafejekbe kanalaz, jól megtömi vele. Paníroz, kisüt. Rizzsel
Rántott csirkr v pulykamell kicsit másképp.
Húst szeletel, kicsit klopfol, sóz. Fokhagymát pucol, zúz, Húst tálba rak, leönt annyi tejjel, hogy ellepje. Fokhagyma zutty, bele. Egy napig hûtõbe a nyavalyással. Lecsöpögtet, paníroz, kisüt. Hasábburgonyával.
CSontozatlan tarja szeleteket sózod, borsozod, mustárral jól bekened. Tálba rakod, leöntöd olajjal, hogy ellepje. Hûtõbe teszed 1-2 napra. Idõnként átforgatod, hogy mindenhol olajos legyen.
Lecsöpögteted, faszén parázson megsütöd. Sütésnél lehet a rácsra vastagra szeletelt hagymát is rakni.Friss kenyér, paprika, paradicsom, sör.
Csirkemell csíkokra vág, sóz, fehérborssal és tárkonnyal megszór. Kivajazott jénai tálba rak, leönti tejszínnel Sütõben kb 10 percig párol, utána fedõ le, megpirít. Párolt rizzsel tálal.
Egyébként bográcsban egy paprikás krumpli is isteni eledel, és marha egyszerû elkészíteni
Marha lábszárból az igazi. - ZSÍRON hagymát dinsztel - megpirult egy picit, tûzrõl le, pirospaprika bele, (ha a tûzön hagyod keserû lesz a paprika) megmosott husi alá - só, bors, egy kis fokhagyma. Opcionálisan: egy pici babér, szerecsendió, majoranna. Mindegyikbõl NAGYON PICI! - Lejjebb engeded a tûzhöz kifehéríted a húst - Ha kell vizet öntesz alá, feljebb húzod, hogy ne forrjon nagyon - ha félig puha a hús, 1-2 paradicsom, 1-2 paprika, ha szereted akkor erõs is. Azért kell késõbb belerakni mert a paprika és paradicsom savas, visszakeményíti a húst! - Ha kell vizet pótolsz, hogy jó szaft legyen - Ha már puha, aláöntesz egy kis pohárka száraz vörösbort. - Összerottyantod és kész.
Vigyázz, nehogy odakapjon. Ha odakapott, szedd ki a húst, mosd el a bográcsot és folytasd ahol abbahagytad!
Nem ez az egyetlen mód a pörkölt készítésre, én így szoktam. Ahány ház annyi szokás.
A pörköltet nem keverjük, a bográcsot forgatjuk!
Azért el lehet szúrni... Nincs sok különbség a tûzön ill. a tûzhelyen készült kaja között. Legfeljebb az ízében.
pörkölt? imádom, jó ötlet, leveses és nehéz elszúrni éppen bográcsozni szeretnénk valamikor, asszem átveszem az irányítást :) (bár lehet hogy nem a legmegfelelõbb tûznél tanulni)