A Microsoft támadása Virginia Beach ellen

A Microsoft támadása Virginia Beach ellen

2000. december 15. 05:18, Péntek
A Microsoft 129,000$ értékű szoftver licensz díj fizetésére kötelezte Virginia Beach városát.

A történet még ez év szeptemberében kezdődött, mikor is a város levelet kapott a szoftveróriástól, melyben az leltár készítését követelte minden egyes, a városi hivatalokban használt Microsoft termékről, valamint az azokhoz tartozó számlákra is kiváncsi volt. Virgina Beach 30 nap haladékot kapott, hogy elvégezze a város összes gépének ellenőrzését. Nem hivatalos források szerint, a levél állítólag egy formanyomtatvány volt, és nem közvetlenül a városnak volt címezve.

Hivatalos levél vagy sem, Virginia Beach komolyan vette a felszólítást, de hamarosan rá kellett döbbennie, hogy a kapott 30 nap annyira sem elég neki, mint a floridai demokratáknak a szavazatok kézi újraszámolására kiszabott határidő. A város 30 napos hosszabításért folyamodott, majd kijelölt öt embert a feladatra, akik november végére - 80,000$ járulékos költséggel -, teljesítették azt. Az összeírás során kb. 3,900 számítógépet azanosítottak több mint 800 Microsoft termékkel.

A városnak 129,000$-ba került a hiányzó licenszek megszerzése. Tehát az összköltség meghaladta a 200,000$-t melyet akár olyan hasznosabb dolgokra fordíthattak volna, mint a Beach Health klinika, új könyvek a könyvtárnak, vagy más befektetésekre, semmint kétszer fizetni ugyanazon szoftverért. A város állítása szerint ugyanis ők megvásárolták a szoftvereket, de 13 százalékukat nem tudták megfelelő képpen dokumentálni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások