Fájdalommentes Windows 11-re való áttérést ígér a Microsoft

Fájdalommentes Windows 11-re való áttérést ígér a Microsoft

2024. január 17. 18:26, Szerda
A Microsoft kétségbeesetten igyekszik, hogy meggyőzze a vásárlókat arról, hogy a Windows 11-re való áttérés fájdalommentes folyamat.

A Windows 11 elterjedése nem megy jól, annak ellenére, hogy kevesebb mint két év van hátra a Windows 10 támogatásának megszűnéséig - bár a hosszabbítás díj ellenében elérhető lesz. A StatCounter decemberi adatai szerint a Windows 11 a Windows PC-k mindössze 16,97 százalékát tette ki.

A folyamatot nem segíti, hogy a Microsoft operációs rendszerrel kapcsolatos stratégiája ellentmondásos. Egyrészt a PC-gyártók már az operációs rendszer következő nagy frissítését várják - a pletykák szerint ez a Windows 12 nevet kapja -, mert az a mesterséges intelligencia beépítését ígéri, és így az egzotikus és drága hardverek vonzóbbak lehetnek a felhasználók számára. Másrészt a Microsoft már a Windows 10-ben is elérhetővé tett olyan alkalmazásokat, mint a Copilot, így ha MI-re vágyik valaki, még 11-et sincs értelme telepítenie.


Ma egy alig egy perces videót tett közzé a Microsoft, amiben azt próbálja érzékeltetni, hogy mennyire egyszerű a Windows 10-ről a Windows 11-re való áttérés. A narrátor szerint csináljunk biztonsági mentést - természetesen a Microsoft-fiókunk segítségével -, majd egyszerűen indítsuk be az új számítógépet, és láthatjuk, hogy minden jelen van és minden rendben van. Még a mentett jelszavak és böngészőbeállítások is átkerülnek. Természetesen az Edge-en. A cinikusok rámutathatnak, hogy a böngészőbeállítások migrálása már régóta létezik - a Chrome és a Vivaldi is képes rá -, és egy profil áthozatala egy másik Windows-telepítésről sem mai dolog.

A narrátor szerint mindez rém egyszerű, habár az a videóból nem derül ki, hogy a Windows 10-ről a Windows 11-re való áttéréshez valószínűleg új hardverre lesz szükség és cserébe csak kevés új funkciót kapunk. Persze a 11-gyel nincs semmi különös baj, de sok felhasználó számára semmi sem elég jó ahhoz, hogy igazolja az átállást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások