Új JBL hangrendszerek a Harmantól

Új JBL hangrendszerek a Harmantól

2003. július 20. 00:28, Vasárnap
A Harman Multimedia bejelentette legújabb PC-s, illetve Mac-es prémium kategóriás hangkeltő eszközeit, konkrétan a JBL Encounter 5.1, a JBL Encounter 2.1, illetve a JBL Duet nevezetű hangfal rendszereket.

A csúcskategóriás JBL Encounter 5.1 a gyártó képviselőinek elmondása szerint valamikor idén novemberben fog feltűnni a boltok polcain, árcéduláján pedig 400 dollár, vagyis mintegy 95 ezer forint lesz feltüntetve. A JBL Encounter 2.1-es rendszer ennél valamivel később, várhatóan karácsony magasságában fog megjelenni a piacon, és 300 dollárt, vagyis megközelítőleg 71 ezer forintot kell érte fizetni. A Harman Multimedia három újdonsága közül leghamarabb a JBL Duet hangszórókkal találkozhatunk majd a kereskedelmi forgalomban, ugyanis ezen 60 dolláros, vagyis mintegy 14 ezer forintos termékek a várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.


A hangrendszer mind PC, mind Mac számítógépekhez elérhető lesz

Nevéből könnyen kikövetkeztethető módon a JBL Encounter 5.1 nem más, mint egy térhatású hangok keltésére tökéletesen alkalmas 5.1-es hangrendszer. A JBL Encounter 5.1 öt szatelit hangszóróból - köztük egy center hangszóróból - valamint egy mélynyomóból áll. Említésre méltó, hogy a rendszer mélynyomója 200 W-os, illetve, hogy a középső hangszórót könnyedén lehet rögzíteni a számítógépes monitorokra. A Harman Multimedia újdonsága a sztereó jelek kezelésével éppúgy elboldogul, mint a fejlettebb hangkártyák által kibocsátott többcsatornás jelekkel, az általa kiadott hangok minőségére pedig a gyártó szerint még a vájtfülűbb felhasználóknak sem lesz panaszuk. A rendszer összteljesítménye egyébként nem kevesebb, mint 450 W.


Az ugyancsak most bejelentett JBL Encounter 2.1 a 2.1-es hangrendszereknek megfelelően két szatelit hangszóróból, valamint egy mélynyomóból áll. A 300 W-os összteljesítményű rendszer említett három eleme egyébként megegyezik a fentebb ismertetett JBL Encounter 5.1 három elemével, vagyis a két rendszer közötti különbség abban rejlik, hogy a JBL Encounter 2.1-ből hiányzik a JBL Encounter 5.1 center, valamint két hátsó hangszórója. Végül pedig a JBL Duet egy rendkívül egyszerű, és kedvező árú 2.0-s sztereó szett, melyet a gyártó a PC és Mac felhasználókon kívül a hordozható digitális audiólejátszók tulajdonosainak is előszeretettel ajánl.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások