Ismét első a PlayStation 3 konzol

Ismét első a PlayStation 3 konzol

2009. október 8. 01:09, Csütörtök
A Sony üdvöskéje ismét hazai pályán tudta megelőzni a Nintendo Wii konzolokat, amelynek eredménye igencsak lecsökkent szeptember hónapban.

Minden bizonnyal a PS3 Slim, valamint az ennek eredményeként érkező árcsökkentés játszotta a főszerepet abban, hogy a PlayStation 3 a szeptember hónapra vonatkozó kimutatás szerint magabiztosan nyerte a konzolok versenyét Japánban. A Wii-nek ezúttal nem volt esélye, messze leszakadva követte csak az első hármat.

Érdekes, hogy a Bloomberg (az Enterbrain által közölt adatokra hivatkozva) úgy számolt be a hírről, hogy most először sikerült havi szinten a Nintendo Wii elé vágni. Ez azonban nem állja meg a helyét, hiszen idén áprilisban a Reuters-re hivatkozva mi is beszámoltunk az első áttörésről - akkor a márciusi összegzés alapján jelentették a fontos hírt, amely valóban az első ilyen eset volt, hiszen korábban legfeljebb csak heti szinten sikerült megelőzni a Wii eredményét, és ekkor is két igen népszerű játéknak volt köszönhető az erőviszonyok ideiglenes megváltozása.


Most azonban egyértelműnek tűnik a győzelem, hiszen míg a PS3 szeptemberben (augusztus 31. és szeptember 27. között) 309 ezer példányban talált gazdára Japánban, addig a Wii a maga 61 ezres eredményével csak a negyedik helyen kullogott. A második pozíciót a Nintendo DS Lite és DSi szerezte meg közösen, amelyekből összesen 297 ezer darab fogyott el, míg a harmadik helyre a Sony PSP jött fel, 83 ezer példánnyal. Jól látható tehát, hogy a PlayStation 3 ezúttal magabiztos előnyre tett szert, amit még a Nintendo hordozható fejlesztései sem tudtak ledolgozni - nagyon jól számukra jött az új, olcsóbb változat.

A Sony nyilván azt szeretné, ha minden más kontinensen is hasonló arányokat látnánk - a PS3 Slim eddig nagyon jól szerepel, meglátjuk, mire viszi a fejlesztés a riválisokkal szemben Észak-Amerikában, illetve Európában.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások