Egyre gyorsabban terjed a Wi-Fi

Egyre gyorsabban terjed a Wi-Fi

2010. május 7. 16:22, Péntek
Egy friss előrejelzés szerint egyre több, a nappaliban használt eszköz támaszkodik a vezetéknélküli elérésre, ami már négy éven belül komoly növekedést eredményezhet e területen.

Az In-Stat piackutató cég elemzése a Wi-Fi elérések terjedése várható ütemét boncolgatják. Rámutatnak arra, hogy egyre több eszköz használja ki a technológia által kínált lehetőségeket, így ezek a megoldások jóval gyakrabban jelennek meg a nappaliban, mint korábban. A cég egészen pontosan azt várja, hogy 2014-ben már több mint 200 millió új fogyasztói elektronikai eszköz használja majd a vezetéknélküli eléréseket, ezen termékek között pedig egyre nagyobb számban lesznek megtalálhatók a digitális televíziók, a Blu-ray lejátszók, valamint a hordozható médialejátszók.

A trend főként arra az erős, és várhatóan nem lankadó vásárlói igényre alapul, amely a szélessávú internetelérések megosztására és elérésére irányul, ez pedig már a nappaliban is komoly változásokat eredményez majd, ahogy arra a fenti szám is utal.

A Wi-Fi támogatással érkező digitális televíziókészülékek száma 2009 során még csak mintegy 5 millió darabban volt mérhető, ez négy év múlva már 60 millió példány felett lesz, ez pedig nem kizárólag a termékek számának növekedéséből, hanem a Wi-Fi alkalmazásának arányából is fakad majd, a szegmensen belül ugyanis 4 százalékról egészen 33 százalékra ugrik majd ez az érték. A legjobban a set-top-boxok, a játékkonzolok, a Blu-ray lejátszók, valamint a digitális képkeretek járulnak majd hozzá a globális növekedéshez, nem felejtve el a médialejátszókat sem.

Az előrejelzésben megvizsgált időszakban várhatóan továbbra is a mobiltelefonok játsszák majd a főszerepet, míg a Wi-Fi interneteléréssel ellátott tablet PC-k száma négy év múlva elérheti az 50 milliót. A technológiát 2013-ra globálisan mintegy 3 milliárd (!) különböző eszköz támogatja majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások