Vezető szerepre tör a táblagépek piacán a HP

Vezető szerepre tör a táblagépek piacán a HP

2011. szeptember 19. 16:33, Hétfő
Todd Bradley, a Hewlett-Packard személyi rendszerek csoportjának vezetője töretlenül hisz abban az elképzelésben, hogy sikerül önálló vállalattá szervezni a hardveres részleget.

Az 52 éves Bradley 2005 óta vezeti a részleget, amelynek a forgalmát az elmúlt öt évben sikerült 15 milliárd dollárra növelnie. 2005 előtt dolgozott a Gatewaynél és a FedExnél, majd négy esztendőn át a Palm vezérigazgatója volt. "Sok félreértés történt az augusztusi bejelentéssel kapcsolatban. A hardverrészleg, ami jóval többet jelent a PC-knél, továbbra is fontos a számunkra. Azt sem hiszem, hogy a HP-nél nem becsülnének meg egy olyan üzletágat, ami évente 40 milliárd dolláros forgalmat és 2 milliárd dolláros nyereséget hoz. Úgy gondoljuk azonban, hogy jobb, ha a hardverrészleget leválasztjuk a konszernről, mert így sokkal erősebbek, innovatívabbak és jobbak lehetünk."


Todd Bradley a WebOS bejelentésekor

"Az az elképzelésünk, hogy a PSG-t egy saját céggé alakítjuk át és a tulajdonrészt átadjuk a HP részvényeseinek. Így ők profitálhatnak a jövőbeli sikereinkből. Sajnos nem mindenki értette meg azonnal az új stratégiánkat, de intenzíven dolgozunk azon, hogy ez megváltozzon. Tudomásul kell venni, hogy a piacok gyorsan változnak. Erre reagálnunk kell és ezt el kell magyaráznunk a partnereinknek, illetve az ügyfeleinknek is. Az elmúlt hetekben rengeteg olyan emberrel beszéltem, akik megértik, hogy az új stratégia számos új lehetőséget tartogat a számunkra. Tény, hogy a HP az elmúlt 70 évben megbízható volt és mindent betartott amit ígért. Ez most sem változott meg és a jövőben sem fog megváltozni" - jelentette ki Todd Bradley.

A vezető kiemelte, hogy továbbra is kitartanak amellett, hogy a tábla PC-k és az okostelefonok jelentik az IT-ipar számára a következő növekedési piacot. Sosem mondták, hogy feladják a táblagépek gyártását, csupán arról van szó, hogy a PSG nem fog több webOS-táblagépet készíteni. De a legfontosabb, hogy továbbra is vezető szerepet akarnak játszani a tábla PC-k piacán.

"Az, hogy a Microsoft nem épít PC-ket, az még nem jelenti azt, hogy nem hisznek tovább a Windowsban. Nálunk sincs ez másként. Mindenképpen ki akarjuk használni a webOS-ben rejlő lehetőségeket és erősíteni akarjuk a webOS - ökorendszert. Támogatjuk a felhasználói közösségeket, szoftverspecialistáink rendszeresen szerepelnek a fejlesztői konferenciákon. Sok pénzt adtunk ki a Palmért és azért, hogy hozzáférhessünk a különösen innovatív webOS platformért, s erről nem fogunk lemondani. A HP igazgatótanácsa fog dönteni arról, hogy ki vezeti majd az új céget, de én már jeleztem, hogy szeretném átvenni ezt a pozíciót. A PSG önálló vállalatként való működtetése nagyon nagy lehetőségeket nyitna meg előttünk, s ezeket én ki is akarom használni" - hangsúlyozta végül Todd Bradley.


Leo Apotheker, a HP vezérigazgatója augusztus közepén jelentette be, hogy a vállalat felhagy a számítógépgyártással és megválik minden olyan terméktől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut. Azóta a helyzet némileg megváltozott, köszönhetően talán annak, hogy a társaság az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban is kiárusította a TouchPad táblagépeit. Valószínűleg az akció sikere döbbentette rá a cég vezetőit arra, hogy elhamarkodott döntést hoztak.

Bradley nemrég azt nyilatkozta, hogy a részleg külön cégként is piacvezető marad majd. A vezető ezután közölte, hogy a részleg a jövőben is fog készíteni táblagépeket, notebookokat és All-in-One PC-ket. "A részleg eladása az Acernek vagy a Lenovónak nem jelentene jó alternatívát. A piaci adatok tükrében azt mondanám, hogy ez a változat egész egyszerűen nem működne. De bármi is történjen, mi vagyunk a világ legnagyobb PC-gyártója és a Samsung, az LG, a Microsoft és az Intel legnagyobb beszállítója" - fejtette ki Bradley.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások