Saját okostelefonokkal jelentkezik az Archos

Saját okostelefonokkal jelentkezik az Archos

2013. április 23. 18:33, Kedd
Az eddig a táblák területére koncentráló gyártó most saját okostelefonokat jelentett be, amelyek eltérő mérettel és hardveres jellemzőkkel érkeznek, ám nem lesznek szolgáltatókhoz kötve.

Az Archos eddig megjelent fejlesztéseiről számos alkalommal hírt adtunk, ezek azonban szinte kivétel nélkül a tábla PC kategóriájába tartoztak. Most megvalósították hosszú ideje dédelgetett tervüket, és saját okostelefonokat mutattak be, amelyek az első körben Európában debütálnak majd. A hivatalos közleményből kiderül, hogy egyszerre három példánnyal rajtol el az új család, ezek pedig a nevükben hordozzák az érintőképernyő méretét.


Ennek megfelelően a 35 Carbon , az 50 Platinum, valamint az 53 Platinum egy 3,5, egy 5, illetve egy 5,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, és mindhárom elsősorban a vékonyabb pénztárcájú vásárlók igényeinek igyekszik megfelelni. Közös jellemző a 7,2 Mbps HSPA 3G elérés, a dual-SIM kivitel (ebből egy 3G), az alap felülettel érkező Android szoftver, valamint a 4 GB-os belső tároló, amit microSD támogatás egészít ki.

A legkisebb példány 1 GHz-es egymagos chipet kap, míg a másik kettő egy 1,2 GHz-es ikermagos Qualcomm processzorra támaszkodik. Az akkumulátor 1300, 2000, valamint 2800 mAh-s, ehhez 512 és 1 GB RAM, két kamera (VGA/VGA, illetve 8/2 megapixel), GPS, Bluetooth, FM rádió, WiFi és DNLA társul, a további megszokott technológiákkal és támogatott formátumokkal. Az ár meglehetősen kellemes, ez 100, 200, illetve 250 dollárnak felel meg, ám az első körben kizárólag Európában lesznek elérhetők a készülékek.

A hivatalos megjelenés május végén esedékes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások