Rengeteg új terméket jelentett be a Samsung

Rengeteg új terméket jelentett be a Samsung

2013. június 21. 00:33, Péntek
A dél-koreai gyártó termékek özönét mutatta be Londonban, ezek között vannak Androidos és Windowsos táblagépek, Retina-alázó kijelzővel szerelt hibrid és egy LTE-képes cserélhető objektíves fényképezőgép is.

A Samsung magyar részlege egy moziba szervezte a bemutatót, ahol a nagyvásznon élőben lehetett látni az angol prezentációt, majd ezt követően ugyanúgy élőben, személyesen is meg lehetett tapogatni az újdonságokat, mint a helyszínen jelenlévő többi meghívottnak. Kint a korábbi S4 bejelentéshez hasonló nagyszabású rendezvényt szerveztek, melyet Jason Bradbury ceremóniamester vezetett le. Elsőként DJ Lee, a vállalat értékesítési részlegének alelnöke kezdett, aki mindenkinek köszönetet mondott, majd villámgyorsan végigdarálta az újdonságokat. Felsorolta az S4 termékvonallá bővítését, mely az általunk is korábban bemutatott, strapabíró kivitelű Active és a fényképezőgéppé alakított Zoom megjelenését. Utóbbinál kiemelte a tízszeres optikai nagyítás lehetőségét, a 16 megapixeles szenzort és a Xenon vakut.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A május 31-én bejelentett S4 minit Jean-Daniel Ayme, a távközlési részleg európai vezetője mutatta be részletesen, majd az S4 Active vízállóságának demonstrálása következett egy vízzel töltött akváriumba beleejtés, majd ezt követő fényképezés által. (Búvárkodásra persze nem alkalmas, de a kádba ejtéstől nem kell tartanunk.) Ilyenkor az - egyébként kesztyűben is vezérelhető - érintőképernyő nem használható. A Zoom-nál a telefonálás közbeni fényképezés, majd azonnali megosztás lehetőségét hangsúlyozta ki.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az ATIV táblagépek kerülnek sorra: DJ Lee bejelentette az ATIV Q-t, egy egyszerre Androidot és Windows 8-at futtatni képes Core i5 processzoros mutánst. A két operációs rendszer között egy gombnyomással válthatunk (tehát nem kell újraindítani), és a Windows 8 asztalra kirakhatunk androidos appokat. Kialakítása is különleges, mivel a kijelzője alatt egy billentyűzet lapul, ami feltolható, illetve átfordítható a másik oldalra (kijelzővel lefelé fordítva nem csukható le), tehát a forgópánt miatt táblagépként és notebookként is használható. Patrick Povel, az európai ATIV részleg marketingvezetője ismertette a brutális felbontást: a 13,3 hüvelykes kijelző 3200 x 1800 pixelt tartalmaz! Ez 275 ppi-t, azaz hüvelykenként 275-öt jelent, és állítólag erős napfényben is kiválóan teljesít. Mellékelték hozzá tollukat, az S Pent. A gép üzemideje 9 óra, tömege 1,29 kg, vastagsága 14 mm. Csak fekete színben fog megjelenni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ezután jött három Windows 8-as gép, az ATIV Tab 3, az ATIV Book 9 Plus, illetve ennek kistestvére, az ATIV Book 9 Lite. A Tab 3 már szerényebb masina, Intel Atom processzorral és 10,1 collos, 1366 x 768-as kijelzővel, de nagyon hangsúlyozták, hogy nem Windows RT, hanem Windows 8 fut rajta. Itt is van toll, az S Pen, melyet egér helyett ajánlanak. Véleményük szerint ez alapvető változást fog hozni, hiszen ugyanakkora tömegű és méretű, mint egy androidos tábla, és üzemidejében (8,5 óra) vagy árában sem fog elütni azoktól.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Book 9 Plus egy nagyon vékony, 14 mm-es notebook 12 órás üzemidővel. Kijelzője az ATIV Q-hoz hasonlóan szintén qHD felbontású, érintésérzékeny. A Lite-ről csak annyit mondtak, hogy négymagos processzorral szerelték, ár-érték aránya kiváló és három színben lesz kapható. A márkanév erejét az asztali gépeknél is ki akarják használni az ATIV One S Style all-in-one gép képében. Dizájnja ennek is az S4-re hasonlít, fémkeretes, borzasztó vékony. Négymagos chipjével ez lehet a háztartás központi szervere, a kiváló hangzás már csak extra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az igazi meglepetést a Galaxy NX cserélhető objektíves fényképezőgép okozta, melynek különlegessége, hogy Android operációs rendszer fut rajta és a képeket LTE-kapcsolaton át továbbíthatjuk a hálóra. 20 megapixeles APS-C méretű szenzort szereltek bele, a gyorsaságról négymagos, 1,6 GHz-es processzora gondoskodik. A mobilkapcsolaton kivül Bluetooth és WiFi is van benne, de ha a képeket nem akarjuk feltölteni a netre 16 GB-os memóriájában tárolhatjuk azokat (microSD kártyát tud fogadni).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A hátlapját teljesen betölti az érintőképernyő, ott nincs is rajta semmilyen gomb vagy tárcsa. (Emiatt a profik valószínűleg nem fogják szeretni.) Keresője az LCD közelségérzékelőjével van összekötve, azaz csak azután kapcsol be, hogy belenézünk, mivel ilyenkor hozzáérintjük az arcunkat a kijelzőhöz. Rengeteg kompatibilis objektívet rakhatunk rá. Mivel bármely androidos alkalmazás futtatható rajta nem is kell említenünk milyen széleskörű fotómanipulálási opcióink vannak. Hazai megjelenése augusztusban várható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ezen kilenc terméken kivül a cég képviselői elhozták a nemrég bejelentett többi újdonságot is, köztük az androidos Tab 3-mat és az Ace 3 mobiltelefont és a Galaxy Mega phabletet is, rengeteg kiegészítő (különféle színű és funkciójú hátlapok, tokok) mellett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások