Lesz új PlayStation

Lesz új PlayStation

2016. június 15. 08:33, Szerda
Az új termék a PlayStation 4 csúcskategóriás verziója lesz és elsősorban jobb grafikus képességekkel fog rendelkezni.

Andrew House, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója megerősítette azt a korábbi hírt, hogy valóban készítenek egy új változatot a népszerű konzolból. A készülék Neo néven jelenik majd meg és a piacra dobása különösen annak tükrében érdekes, hogy arra mindössze 3 évvel a PS4 megjelenése után kerül sor, miközben a Sony eddig általában 6 évente jelentkezett új konzolokkal.

A Neo persze nem egy teljesen új termék lesz, hanem a PlayStation 4 nagyobb teljesítményű kiadása. House elmondta, hogy a Neo csúcskategóriás készülékként elsősorban az igazi játékosok, valamint a 4K-televízióval rendelkező felhasználók számára lesz majd érdekes. Az új változatot jobb hardver (1,6 helyett 2,1 GHz-es processzor erősebb GPU-val) és 4K-felbontás fogja jellemezni, mindez jobb játékélményről gondoskodik majd, méghozzá az októberben érkező PlayStation VR virtuális valóság szemüveggel közösen.

A Neo némileg drágább lesz az aktuális PS4-nél és nem annak utódjának, sokkal inkább kiegészítőjének lehet majd tekinteni. Minden játék mind a két modellen futni fog és mint kiderült, a DualShock 4 vezérlő változatlan marad. A Neo nem rendelkezik majd exkluzív funkciókkal. House végül cáfolta, hogy az új PlayStation már az E3 kiállításon látható lesz, a konkrét megjelenési időpontot viszont nem árulta el.

A Sony január végén bejelentette, hogy összevonja a konzolokhoz kapcsolódó részlegeit és PlayStation leányvállalatot alapít. Az átszervezés elsősorban a Sony Computer Entertainment nevű videojáték-részleget és a Sony Network Entertainment International nevű PlayStation hálózati szolgáltatást érintette. Az új leányvállalat neve Sony Interactive Entertainment LLC lett és ehhez tartoznak a PlayStation konzolokkal kapcsolatos hardver- és szoftverfejlesztések, valamint tartalmak és szolgáltatások. Az új cég központja Kaliforniában, San Mateo városában van.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások