A PlayStation- és játékeladásoktól függ a Sony jövője

A PlayStation- és játékeladásoktól függ a Sony jövője

2016. július 5. 09:52, Kedd
A japán óriáscég átvészelte a legnehezebb időszakot, de a vezetők továbbra sem dőlhetnek hátra.

Kazuo "Kaz" Hirai, a Sony vezérigazgatója egy befektetőkkel való találkozón világosan elmondta, hogy a vállalat jövője alapvetően a PlayStation- és a játékrészleg eredményességétől függ. A társaság az átszervezések után jobb helyzetben van és ez elsősorban a játékokból befolyt bevételeknek köszönhető. A menedzser ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a közeljövőben sem lazíthatnak, hanem ugyanolyan keményen kell tovább dolgozniuk.

A PlayStation- és a játékrészleg eddig is a Sony egyik legbiztosabb támasza volt. Az aktuális konzol a kezdetektől fantasztikus eladási számokat produkál és a számos exkluzív játék további nagyon komoly bevételről gondoskodott. A programok miatt pedig a PlayStation népszerűsége is töretlen. A vállalat a közeljövőben arra számít, hogy a játékpiac tovább fog növekedni, miközben a menedzsment szerint más területeken negatív hatások lesznek. Vagyis a jövőben a Sony kénytelen lesz még inkább ezen részlege eredményeire támaszkodni azért, hogy stabilizálni tudja a vállalkozás működését.

Kazuo Hirai februárban azt nyilatkozta, hogy a piaci részesedés helyett fontosabb a nyereség növelése és azt szeretné, ha a termékeik érzelmeket váltanának ki. Márciusban vált ismertté, hogy októberben érkezik a PlayStation VR virtuális valóság szemüveg, míg nemrég kiderült az is, hogy lesz új PlayStation.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások