Jöhet a 99 dolláros iPhone

Jöhet a 99 dolláros iPhone

2013. június 14. 19:21, Péntek
Az Apple hírügynökségi értesülések szerint egyszerre több eltérő okostelefont dobna piacra, hogy megerősítse saját helyzetét a Samsunggal szemben, és visszaszerezze az elvesztett pozíciókat.

A vállalat terveivel kapcsolatos pletykákról, valamint az ágazaton belül információkat szivárogtató források értesüléseiről ezúttal a Reuters számolt be, kiemelve, hogy a cég egyszerre több eltérő változat piacra dobásán is gondolkodik. Ezek között megtalálható két kifejezetten nagyobb méretű példány, valamint egy egészen olcsó telefon is, hogy a lehető legjobban lefedjék az eltérő szegmenseket.

A jelek szerint az Apple egy 4,7 hüvelykes, illetve egy 5,7 hüvelykes iPhone változattal szállna szembe a Samsung dömpingjével, arra tényre reagálva, hogy a dél-koreai rivális és más versenyzők által elkészített, úgynevezett phablet készülékek nagyon is jól fogynak a piacon. A változó viszonyokra az almás cég eddig igencsak lassan reagált, hiszen a tavaly megjelent iPhone 5 volt az első, amely szakított a Steve Jobs által ideálisnak tartott 3,5 hüvelykes mérettel, miközben a többiek egyre nagyobb példányokat mutattak be és rajtoltattak el sikeresen. Jellemző, hogy az említett iPhone rendelkezik a legkisebb kijelzővel a legjobban fogyó telefonok kategóriájában, így van mit bepótolni ezen a téren.

Az elsődleges riválisnak tartott Samsung az olcsó készülék terén is nagy előnyre tett szert, hiszen az Apple itt eddig egyáltalán nem volt jelen. Ezen változtatna egy 99 dolláros iPhone megjelenése, amelyről ugyan már korábban felbukkantak bizonyos pletykák, ám a cég nem reagált azokra. Igaz, Tim Cook legutóbb nem cáfolta egyértelműen az olcsóbb változattal kapcsolatos kérdéseket, ám még nem vehetjük biztosra, hogy valóban felbukkan majd egy ilyen példány - már csak azért sem, mert az ágazaton belüli források szerint maga az Apple sem szánta el magát a lépésre.

Bárhogy is legyen, az említett készülékek legkorábban jövőre bukkanhatnak fel, vagyis idén itt nem sok változásra számíthatunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások