Én ébren vagyok és voltam eddig is. Nem, a vegyipar nem jótékonyságból, hanem profitért etet meg az emberiséggel mindenfélét. És azok az emberes eperdarabok...
Igazából semmi másért nem tettem be ide azt a jópofa "körlevelet", csak és kizárólag azért, mert véletlenül találkoztam egy elõadással, aminek a témája: Az ételek hatása az érzelmekre. És igen, az önbizalomhiány is az érzelmek közé tartozik.
#6197 Engedelmeddel a Duracell kifejezést másutt alkalmazni szeretném az általad írt értelemben. Köszi.
Aztán az ilyen fasságokból lesznek a körlevelek... Mellesleg a Jogobellában, egész emberes eperdarabok vannak. Az vajon mi? Bálna takony? Amúgy valakinek újdonság, hogy mesterséges aromát is adnak a cuccokhoz? Vajon miért van ráírva sok termékre, hogy pl. meggy ÍZÛ szörp(és nem csak meggy szörp)? Jó reggelt.
csak gondolj bele mit tartalmaz az a káposzta. mit vett fel a mûtrágyából, a permetlébõl. sõt ha nem otthon termeled, akkor még lehet ételfestéket is tartalmaz, hogy jól nézzen ki, meg egy vízlekötõ folyadékot hogy szép friss legyen a bolt/piac polcán akár hetekig is. jó étvágyat :-)
most ettem nyersen káposztát, nekem ízlik így is :D ja ja, túl sok ember van a földön. erre jelenleg nincs megoldás :/ ha lenne, kockázatos lenne, hogy én is meghalnék, ezért senki nem akarja, hogy legyen :]
nem az egyszerûen a Föld mint bolygó nem tudja a jelenleg élõket (itt csak emberekre gondolok)eltartani. ha nem volnának ezek a vegyszerek (mert azok) akkor nem lakna jó az ember. kitörne az éhínség s vele háborúk, nyomor, járványok (a jelenleginél drasztikusabban). persze lehet ellene szólalni, csak bele kell gondolni. mennyi ember él a földön, s mennyi növény s állat. mit eszünk meg s mit nem. s akkor lehet lázadni a génmanipulált termékek ellen is, de akkor én azt tanácsolnám, hogy likvidáljuk az emberiség felét, s akkor a nem génkezelt termékek is talán eltartaná a maradék lakóságot persze csak akkor -ha vagy íztelenül eszünk, s nem kellenek a vegyületek mik becsapják az ember érzékeit, vagy -ha használunk ilyeneket s akkor még talán ízleni is fog az étel.
És mi ezzel a célja a háttérben tevékenykedõ nagyongonosz sátánista gyártulajdonosoknak? Ezt soha nem értettem az ilyen összeesküvés-elméletekben, hogy bizonyos embereknek ez miért jó. Egyszerû profitmánia?
Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fûrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".
Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szervezõdött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban elõállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.
Az eperaromát egy Holzmindenben székelõ német aromagyár állítja elõ ausztrál fûrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevõ keverékébõl. (A Föld teljes epertermése az "eperbõl" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)
Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból õszibarack-aromát. Az Athlon nevû cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízbõl, fehérjébõl és gyanús zsiradékból mûszalonnát.
A Procter and Gamble nevû amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevû vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.
Mint a Mátrix címû filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz mûfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.
A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítõszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.
A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja õket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítõszerek, ízfokozók, sûrítõanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggõvé tesz.
Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevõit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenõrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.
A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerû pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy fõre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden. A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemõtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.
A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevõit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.
Azért érdekelne, hogy mit tudsz mondani a csapvíz, az ásványvíz és a fordított ozmózissal tisztított víz különbségérõl, szervezetünkre gyakorolt hatásáról. Ja, hogy semmit? Csak amit hirtelen összeollózol a netrõl olvasatlanul? Kínos. Az meg pláne, hogy az általam említett édes zöldséglérõl most hallva elõször, már véleményt mondasz.
De azt legalább elismerhetjük, hogy a topik nem a te önbizalom szintednek való.
Ha a gyümölcstõl ég a gyomrod most még, akkor eleinte érdemes hideg vízbe sok zöldséget tenni, úgy megfõzni só, cukor és fûszerek nélkül. A végeredmény egy meleg, édes zöldséglé. Ihatod tea helyett.
Megpörkölhetsz gyöngyárpát, vagy gerslit és fõzhetsz belõle teát. Kezdeti lúgosításnak, hatékony tisztításra nagyon jó.
Utána már valószínûleg a gyümölcsök is menni fognak.
A hideg tejet szeretem legjobban a hideg sör mellett.Gyerekkorom óta napi rendszerességgel iszom a tejet és semmi bajom nincs tõle.Persze én ellenõrzött házi tejet iszok csak de boltban sem érdemes 2,8-asnál kisebb zsírtartalmút venni mert az már nagyon sok kezelésen átment és az íze is vizesebb.
csá! Lehet h hülye kérdés lessz, de h a fenébe lehet ott azon az oldalon(pua) hozzászólni a forumba??? Reggeltem meg minden. De nem tudom h hol kell irni oda:S Tudnál nekem segiteni?? Elõre is köszi
Én úgy olvastam, hogy ez a hullaméreg az állat halálának beállta után azonnal termelõdni kezd. Mindazonáltal az sem mindegy, hogy melyik állat mit épített be a szervezetébe (táplálékából), így ebbõl a szempontból a disznó a legtisztátalanabb állat, amint azt a hagyomány mondja.
Egyes szerzõk a tejre mondják azt, hogy olyan hormonokat tartalmaz ami egy tehénborjú két év alatti 45kg-ról 500kg-ra való növekedéséhez szükséges. Míg az emberi csecsemõ 3-4 kilóval indul és kb 21 éves korára éri el teljes testsúlyát. Valamint a tejben lévõ fõ fehérje (kazein) emészthetetlen az embernek, és nincs is rá szüksége, így a szervezetet fölöslegesen terhelik. "Ha valaki allergiás akar lenni, igyon tejet. Ha valaki azt akarja, hogy szervezete meg legyen terhelve, igyon tejet." És így tovább és így tovább...
"A másik ok egyértelmûen az, hogy civilizált személy lévén, továbbra is ezzel a jellegzetesen szellemi életmóddal és spirituális elvárással ellentétesen: ragadozóknak való táplálékkal él (Annak ellenére tehát, hogy nem folytat ragadozói életmódot, de legalábbis tudatosan nem vállalja azt, hogy õ ragadozóként élne, gondolkozna és cselekedne.), és ez által a szellemét is tovább mérgezi a húsból származó, negatív genetikai (hormonális) információval, vagyis a hullaméreggel. Egyfajta finom, és "szabad szemmel" láthatatlan (érzékelhetetlen) spirituális, értelmi és lelki kábulatban tartja tehát ez által magát, aminek következtében nem képes a teremtést és a létet szabályozó egyetemes törvényekkel harmóniába kerülni, nem engedi, hogy az egyetemes törvények pozitív módon gyakorolják a szervezetében és az életében (a sorsában) a hatásaikat. Az alábbiakban egyértelmûen kiderül majd, hogy az ember szervezete, a genetikai (antropológiai) eredete és felépítettsége szerint, nem képes a legfinomabb szinteken keletkezõ hibás állati génstruktúrákkal, illetve a fertõzött állatok húsában levõ különbözõ bacilusokkal és vírusokkal, való megküzdésre, mint a természeti szelekció fenntartására hivatott ragadozók és a tetem-takarító dögevõk, sõt: igazából még a húsban található természetes (Ami számára, aki eredetileg nem ragadozóként fejlõdött ki, nem természetes!) hullaméreg feldolgozására sem." - mondja egyik szerzõ
"A Korán azt tanítja a muszlimoknak, hogy nem szabad sertést, és sertésbõl származó termékeket fogyasztani, sem pedig elhullott, döglött állatot (olyan állatot, melyek természetes módon haltak meg, s némely speciális esetet). Tilos ragadozó állatok húsa, mivel ezek döglött állatot esznek. Tilos alkoholos italt inni, mint például a bor, s tilos bármiféle kábítószer használata is." - mondja az Iszlám
A sertés például átéli a halálát, húsában halálhormon is van. Többféle írásos forrás mellett például a Gyermekrák Alapítvány tanácsadó orvosának elõadását is meghallgattam a témában. Több orvosi diplomája és komoly szakértelme, életmódja egyaránt hitelessé teszik az általa elmondottakat.
Mindemellett elég jól ismerem az állatokat. Sok kommunikációs formát tõlük tanultam. A kutya és a disznó értelmi szintje kb. egy 6-8 éves gyereké. Szerinted egy ennyi idõs gyerek nem élné át a halálát, ha meggyilkolnák?
A ráadás: létezik kutatás, melynek témája kifejezetten az, hogy a szervezet különféle érzelmi állapotokban milyen anyagokat termel. A folyamatosan gyûlölködõ, rosszindulatú emberek nem véletlenül öregszenek és csúnyulnak korán.
Ennyit a gurukról. És bár Salsoullal sok dologban nem értünk egyet, azt amit a frissességrõl írt tökéletesen el tudom fogadni, csak csatlakozni tudok hozzá.
Mindemellett az állati hormonok nemcsak azért vannak a húsban, mert állat, hanem mert a nagyüzemi termelésben hormonokkal (növekedés, tejtermelés, stb...) és antibiotikummal tömik a jószágokat. Ez az emberi szervezet egyensúlyának felborulását, az antibiotikum miatt a bélrendszerünk is jelentõs károkat szenved. Ma kis hazánkban minden harmadik ember küzd gyomor és bélproblémákkal.
Minden autós tudja, mennyi olaj és benzin kell az autójába. Ezt elsõre elolvashatja a leírásban. Várom azok jelentkezését, akit az alapokat adó általános, vagy középiskolában tanítottak arra, milyen összetételû ételre, milyen rágástechnikára van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Sajnos már a szüleink sem tanulták.
Valószínûleg igen, mert sok más - köztük táplálkozási - próbálkozás után az õ módszerével sikerült komoly gondokon túljutnom. Az ejoCardos története ezután jött, mert rábeszéltem, hogy azon a körön belül adja olcsóbban az ételreceptes könyveit.
Ja és amit még elfelejtettem: 1. ejoCard nem MLM 2. Kedvezményadó hálózatot épít és életmódprogramot szervez, melynek keretében wellness és önképzés a téma.
Most lepõdj meg. Az ejo nem árusít étrendkiegészítõket. Az Elsõ Magyar Makrobiotika Intézet és egyben a Közép Európai Makrobiotika Oktatóközpont egyik megjelenési formáját láttad, melynek az ejoCard System ingyenesen biztosítja ezt a megjelenést. Azért ezt küldtem át, mert ezen a helyen van legrövidebben összefoglalva a lényeg. Bocs.
sajnos ez gének kérdése...én már tudom h öreg koromra a szívemmel lesz gond mivel már egy csomo családtagomat a "szív" vitte el...
(egyébként ha nagyon nagyon edzett sportos ember volt az is okozhat szívromamot a túlzott edzés) - mostanában mennyi sportoló halt már meg szív elégtelenségben:S szinte érthetetlen
Nekünk otthon ilyen víztisztítónk van. Hogyan lehet ezeket higiénikusan palackozni, ha mondjuk hétvégén töltök 10 flakonba, azt következõ héten tudjam fogyasztani?
nem tudok róla. ilyen egészséges életmód-hívõ tesitanár volt. Na persze aztán nem lehet tudni. habár szívbetegség elég gyakori halálok volt az utóbbi évben a fiatal sportolóink körében. nem hiszem hogy egytõl egyig szedtek valamit.
egyéb ilyen olyan cuccokat nem evett hozzá? Nekem van egy hasonló haverom és külön eszik növekedési hormont, sejt térfogat növelõt... meg ilyen szarokat...
nekem meg az egyik ismerõsöm 20 éve vegetáriánus volt és edzett sportember, az egészséges életmód híve, aztán 35 évesen meghalt szívrohamban. Dédnagyapám lenyomta a napi két felest, dolgozott keményen, ment közben a cigi, természetesen azt ette ami volt, akkoriban még nem volt Sorsfordító 21 Életmód program az életért, és mégis élt 85 évet. wtf.
Nos az egyik ismerõsöm - mikor étrendje problémásságára hívták fel a figyelmét - hosszú kutakodás, rengeteg könyv elolvasása után rátalált az étrendek étrendjére: mindegy mit eszünk, a szervezet azt és annyit hasznosít belõle amire és amennyire szüksége van ;)
(Ha nem lenne Ejo-s akkor is ez lenne a fav. eljárás?)
A húsok nem az állati hormonok miatt nem jók. A halfélék, a lõtt vadak és a halálukat át nem élõ állatok húsával nincs gond.
A zöldségek, gyümölcsök nagyon sokféleképp készíthetõk el. Élettani hatásuk a vágási és fõzési technikától függõen változik.
#6149 A csapvizet fordított ozmózisos tisztítással lehet inni, fõzésre használni, mert abból a káros anyagok teljes kiszûrésre kerülnek. A folyadékbevitel része a leves is.
A nem génkezelt zöldségek beszerezhetõk, nemcsak otthon léteznek. A vegyszerektõl megtisztításra is vannak megfelelõ szerek, köztük teljesen növényi alapúak is.
A héten egyik nap a következõt ebédeltük: - 2 db negyedholdra vágott sárgarépa - 3 szál halványító zeller (szárzeller, angol zeller - többféleképpen hívják) vékonyra szelve - 1 db kicsi vöröshagyma apróra vágva - 1 gerezd fokhagyma apróra vágva - 1/4 kg vöröslencse - kicsi tengeri só
A lencse kivételével mindent sóban pirítottuk, míg el nem tûnt a leve, amit a sótól ereszt. Utána került rá a vöröslencse és annyi víz, ami épp a tetejéig ért. Ettõl kezdve 15 perc, míg kész lesz.
A kész étel tetejére 2 db nyers retket és 3 szál újhagymát vágtunk apróra, teljes kiõrlésû kenyér volt mellé.
Négy fõre volt ebéd. A vöröslencse fehérje szempontból pótolja a húst. Ha ugyanez az étel sûrûbbre sikerül, vagy marad belõle és másnapra besûrûsödik, akkor botmixerrel szendvicskrém készíthetõ belõle. Szerintem nem akkora teher a költségvetésben.
én meg laktózérzékeny vagyok, ennek ellenére most toltam be egy nagy darab sütit
amikor vizsgáltak a lisztérzékenységre utaló cucc is a felsõ határ közelében volt, de azzal még szerencsére nincs gond. Adja az ég hogy ne is legyen. Habár szívesen élnék zöldségen meg gyümölcsön, de az jelenleg túl nagy pluszköltség lenne a háztartásnak
ez jó ezt támogatom:) most pl egy jó nagy szelet pizza 2-3 havonta (vagy több) nem árthat... gyümölcsök meg a zöldségek télleg fontosak na meg persze a hal a hal a hal mindenki ezt fújja hogy ettõl az élet is tovább tart->(foszfor), együnk céklát, narancsot, spenótot, sajtot és májat(én mondjuk utálom a májat) ezekben pedig vas található ami hihetetlenül feltúrbózza a szervezetet...nagyjából mindig a fõtt ételt eszek imádok minden fõzeléket, tésztát, leveseket meg mindent és mértékkel...volt olyan hogy 2 és fél évig nem betegedtem meg (ezután is 1 megfázásom volt) mert vhogy a szervezetem érzem h erõs...
nekem nemrég derült fény lisztérzékenységemre, de nem gond mert már rég át akartam szervezni az étrendemet
pár hete gyakorlatilag nyers zöldségeken, gyümölcsökön élek, a napi folyadékszükségletemet is igyekszem magas folyadéktartalmú gyümölcsökkel bevinni
nincs több pizza, hamburger, vajas kalács, csoki, össze-vissza megkívánás szerinti zaba, de megéri - sokkal frissebbnek, energikusabbnak érzem magam... szóval megérte
értem. ha sem csapvizet, sem ásványvizet, sem pedig tejet nem ihatok, hát mit igyak? 100%-os gyümölcslevet 24/7? az kicsit drága mulatság lenne. húst szintén ne egyek, vagy ha eszek, akkor tenyésszem ki saját nem gyógyszerezett állataimat, és azokat vágjam le, ha meg vega leszek, akkor csak a saját kertem nem génkezelt növényeit egyem? soha sem értettem, hogy vajon azok az emberek akik megvetnek minden boltban található élelmiszert vajon mibõl élnek. Napfénybõl, Vagy k*rvanagy portájuk van?
Precíz fogalmazás, ha azt mondom: természetes testsúly?
Az abnormális testsúly okai egy helyen keresendõk: mesterséges és túlfinomított alapanyagok, mérgek (permetek, gyógyszerek, hormonok). Mindkét változatban a kiválasztó szerveket terhelik.
A finomított cukor pl. a hasnyálmirigy lökésszerû terhelésével nemcsak cukorbetegséget, hanem ennek az ellenkezõjét: kórosan alacsony vércukor szintet is okoz.
Egy remekbe szabott ízfokozós fûszersó a májat terheli nagyon. A túlmûködéskor extrém soványság, ha már nem bírja, elhízás, zsírban lerakódó mérgek a következmények.
A gyógyszerek, hormonok már a vízben is megtalálhatók, de az állatok nagyüzemi takarmánya jelentõs mértékben tartalmazza ezeket. Már az ásványvizek is tartalmaznak ilyen anyagokat, hiszen a felszín bolygatásával egyidõben a felszíni vizekkel keverednek. Igaz, az ásványvizekben található kõzet és egyéb, a felszínen nem megtalálható összetevõket az emberi szervezet amúgy is meszesedésként és zsírpárnaként tárolja.
Maradjunk abban, hogy sem Bakanek doktor, sem az Elsõ Magyar Makrobiotika Intézet Középeurópai Oktatóközpontja nem vetemedne arra, hogy szakszerû összetétel és elkészítési tanács nélkül javasoljon étrendet egy általános igazságokat tartalmazó cikk végén.
na ebbõl megtudtam 1-2 dolgot arról, hogy hogyan is mûködök =) túl sok adrenalin, kevés növekedési hormon. most billentem át arra a pontra, hogy: na akkor holnaptól páros napokon futás, páratlanokon edzés és nyújtás. :)
Ismerem. Szoktunk beszélgetni. Néhány könyvhöz írt cikket is, amiket szerkesztettem. Május 16 szombat az utána következõ nap. Nyári fõzés, meg hogy lehet fogyni sok evés mellett a téma 13:00-18:00. De ez fizetõs tanfolyami nap. Nem õ fõz, csak velünk eszik és együtt tanulja õ is, hogyan kell.
Bakanek doktor minden második héten tart elõadást ott, ahol az általa javasolt táplálkozási módot tanítják. Remek cikkei is vannak. Egyszer látogass meg minket. A legközelebbi alkalom május 6 este 18:30. A többit priviben.
sose mondtam rád h szektás...maximum annyit h agymosás az egész. Csernust nem kedvelem ilyen videot küldtél...de a könyveket amit küldtél nem fikáztam le max annyit kérdeztem akkor tõled h ez a megoldás? mondtad igen de ahhoz tenni is kéne...
#6135 valóban nem figyeltem h volt benne irónia...
de most mi fog történni ha ugy gondolkodom? legalább leszek vki nem? valahova fogok tartozni lassan így sincsen már senkim se...ettõl én emberileg nem változnék max megtanulnék célokat csinálni ennyi...ezt próbálom
most bárki aki betéved szted szektába akarna csalni? honnan veszed hogy "mindenki" aki ennyire elõtud adni aki ennyire pozítív ember és tudja mit akar másokat akarna csapdába csalni? ez csak egy 40 éves tapasztalattal rendelkezõ orvos volt...bár most az egyszer megkérdezem akkor tõled->orvosi szaktanácsadókat te ismered? én most láttam életembe elõször egyet:) és mibõl gondolod h "szektás" mire alapozod? nyugi annál én intelligensebb vagyok h belemenjek bármiféle ilyen dologba én csak egy-két tanácsot akartam kérni "élõ embertõl" aki nem a gépen mondja meg mit csináljak õ jónak tûnt:( akkor most ha te figyelmeztetsz azt jelenti h nincs olyan ember a földön akitõl ne kérhetnénk 1-2 tanácsot? ez komolyan mondom csak egy egyszerû ember volt...ennyi
Vigyázz!, szektás lesz, akkor is ha nem tûnik annak. Nagyon jól álcázzák magukat. Észre sem veszed és be is szerveztek... úgy kezdesz el gondolkodni mint õk, szépen lassan észrevétlenül a saját képükre, kivánalmaikra formálnak. Bezonyám. ...
nem vagyok szektás...ez egy rendes, okos ember aki bejött hozzánk 2 órára a suliba ennyi volt elkértem tõle egy névjegykártyát majd beszélni akarok vele dolgokról...
#6127, #6128: Csak nem szektás lettél??? Csak nem szektás könyveket kezdtél olvasni???
Meghallgathatsz te akár milyen meggyõzõ elõadást, elolvashatsz akár milyen meggyõzõ könyveket... csak a tettek hoznak változást.
volt bent a sulinkban egy emberke aki nõgyógyász és rákos betegeknek ad reményt is egyben...24 tanfolyamot végzett el a csávó és valami oltári módon tudta elõadni amit akart, mellette még humoros is volt. Sok mindent sérelmezett pl mi a fenének matek ha pl valaki nem akarja? a túlnyomo többség úgysem matematikus akar lenni, az oktatási rendszer legnagyobb gondja h nem tanítják meg a diákot arra hogyan tanuljanak hogyan legyenek sikeresek...akkor arról beszélt hogy akinek van célja csak az lehet sikeres. és ilyen dolgokról megemlített ilyen dolgokat h hogyan táplálkozzunk egészségesen a sport->mozgással elkerülhetõek a késõbb betegségek (evvel mondjuk tisztában voltam) beszélt a feszültség levezetésrõl...sok minden volt és igen meggyõzõ volt mintha hatott volna rám végre valaki megadta a választ arra amit kerestem nagyjából...most mindjárt jön Salsoul a "na ugye megmondtam dumával":D ha vkinek segítségre lenne szüksége adok nevet és tel számot: Dr Bakanek György orvosi szaktanácsadó Telefon: 217-1034 Mobil: 06 30 942 85 19 okos ember érdemes beszélgetni vele nem pszichologus de szinte mindenben otthon van...
olvastátok a csodalámpát? ajánlom... mert sok érdekes dolog van benne hogyan teremtsünk célt magunknak hogyan legyünk sikeresek!!!
Én mégiscsak azt mondom, hogy az önbizalomhiányt a sok keserves csalódás is okozhatja embereknél, nem feltétlen alaptermészet... Néha csak idõ és csalódottsági-fok kérdése, na meg csalódások mennyisége...Ennyi.
Én egy dolgot még hozzátennék: egyszer azt írod, hogy "õ nem akarná, hogy te mással", máskor meg azt: "a halál után nincsenek érzelmek". Ha érzelmek nincsenek, akarat sincs, mert az is egy érzés!
#6088 és javításai: akkor megélhetem, hogy a korral egyre finomabbá válok nem rossz...
"igencsak félénk vagyok a Nõkkel szemben. ez mindig is így volt, s hogy így is lesz azt nem lehet tudni"
Ezt lehet tudni. Ha nem teszel semmit minden úgy marad ahogy most van. Ha teszel vmit akkor változás is lesz.
A feleségedet (életed azon fejezetét) meg lezárni kell. Nem félretenni, letakarni sat... Lazárni.
sokat gondolkodtam ahogy mondtam az elõbb. s Anaid tanácsát megfogadva küldtem Neki egy virágcsokrot egy borítékkal melyben elhívtam ma/holnap randira. rímekbe szedve persze mert nekem úgy könnyebb :-) a választást is Rá bíztam, hogy merre menjünk, azaz feltettem pár opciót. hogy mért nem személyesen? mert így könnyebb nekem, hogy nincs személyes kontaktus. hogy szeretem e Nikit? nem tom. egyenlõre azt még nem érzem iránta mit éreztem/érzek Szyszy iránt. az viszont biztos hogy szeretek Vele, Velük lenni. most várom egyenlõre a telót hogy mit lép rá. talán ez megfelelõ elsõ lépés két dologban is. hogy ahogy Ti fogalmazzátok továbblépjek, s hogy talán kezdjek egy új kapcsolatatot.
kit érdekel esetleg hogy ismertem meg Nikit s Kittyt, az ittaz elején el tudja olvasni. azóta találkoztunk 3 asban kb 10 -15 alkalommal, s én élveztem :-) szóval majd kiderül.
mégegyszer köszy a hozzászólásokat. tekintsük úgy hogy a ,,problémám,, megoldódott, s nem kell többé beszélni róla.
ám sokat gondolkodtam miket írtatok. van sok igazság benne. nem magyarázkodni akarok, s nem akarok Õ emléke mögé bújni. volt már egy randim azóta kb fél évvel ezelõtt. akkor a randi közepén (vacsora) sírva fakadtam, fizettem, felálltam s elmentem. hogy Szyszy vagy az emléke iránt mit érzek? vágyat szeretetet s hiányt. hogy halálára fogok minden rosszat ami velem történik? ez nem igaz, viszont az tény hogy a Nõkhöz való viszonyom egy részét igen. de tisztában vagyok azzal is hogy igencsak félénk vagyok a Nõkkel szemben. ez mindig is így volt, s hogy így is lesz azt nem lehet tudni. én nem az Õ emlékére fogok mindent mi szar körülöttem, hanem saját magamra. s a boldogság? jelenleg 3 dolog tesz boldoggá. 1. a munka 2. a család anyagi jóléte, s végül a 3. az az mikor Nikivel s Kittyvel töltöm az idõt.