Félmillió Apple eszközt vesz az amerikai védelmi minisztérium

Félmillió Apple eszközt vesz az amerikai védelmi minisztérium

2013. március 25. 11:02, Hétfő
Rövid időn belül újabb jelentős kudarcot könyvelhetett el a BlackBerry, az amerikai védelmi minisztérium ugyanis az Apple termékeiből rendel több százezer darabot.

Az electronista IT-blog tudósítása szerint a szaktárca 630 000 darab iOS-t futtató eszköz leszállításával bízta meg az Apple-t. A BlackBerry 10 operációs rendszert és az arra épülő okostelefonokat elsősorban költségcsökkentési okokból nem vették figyelembe a beszerzés során. A Department of Defense (DoD) összesen 120 000 iPad, 100 000 iPad Mini, 200 000 iPod és 210 000 iPhone készüléket rendelt a kaliforniai vállalattól. Az okostelefonok és táblagépek felét az egységek és a támaszpontok kapják meg, míg a másik felét a Pentagon dolgozói között osztják szét.

Damien Pickart, az amerikai légierő alezredese, egyúttal a DoD szóvivője közölte azt is, hogy jelenleg 470 000 darab BlackBerry-eszközt, 41 000 iOS-t és 8700 Androidot futtató terméket használnak napi rendszerességgel. Jelenleg azonban nincs megfelelő pénzügyi fedezet arra, hogy ezeket az új BlackBerry 10-es okostelefonokra váltsák le. A mostani megbízás rávilágított a BlackBerry problémáira. Ugyan az új operációs rendszert és az azt futtató két okostelefont kétségkívül jól fogadta a piac, de a gyártó pont az üzleti szegmensben veszíthet majd el néhány fontos ügyfelet.

A cég nemrég arról számolt be, hogy az egyik partnere egymillió eszközt rendelt tőle és ezeken a termékeken már az új BlackBerry 10 operációs rendszer fog futni. Ez volt a legnagyobb megrendelés BlackBerry okostelefonokra. (A partner nevét nem hozták nyilvánosságra. A német minisztériumok és hatóságok titokgazdáit, valamint a felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is részben BlackBerry Z10 készülékekkel látják el, ugyanakkor a brit CSEG nem találta elég biztonságosnak a BlackBerry 10 operációs rendszert, így a szigetországi kormány egyelőre nem engedélyezte tagjainak a BlackBerry Z10 használatát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások