Azért menõ, hogy az emberek mennyire nem értik mi történik a szervezetükben és ezért képesek drágábban megvenni mindent, mert az "egészségesebb és nem okoz rákot".Ez a lúgos vizes hisztéria is csak egy az agyonmanagelt mûdolgok közül amik a gyártón kívül senkinek nem hoznak hasznot.A gyomrodban 2-es a ph, amin hacsak nem iszol hektolitereket naponta a folyadék amit megiszol semmit nem változtat.
A tejes témához meg annyit, hogy a Magyarok 1000 éve tejen élnek és azelõtt is tejen éltek, hogy ideestek volna Ázsiából, szóval egy egészséges ember nem lesz autista napi 2 pohár tejtõl és az agya sem fog lebomlani.Olyan vicces, hogy páran egy genetikai hiba által okozott betegséget rákennek egy amúgy teljesen ártalmatlan anyagra és mindent mérgezõnek kiáltanak ki ami azt tartalmazza amikor annak alapvetõen semmilyen hatása nincsen.
Csodálkozom, hogy akik ezeket a hatalmas elméleteket kitalálták azok miért nem ellenzik pl a szülést.Bizonyított tény, hogy a születés 100%-osra emeli az esélyét annak, hogy az illetõ meghal.Pontos számokat nem tudok mondani, de olvastam róla valahol...De azért én örülök, hogy megszülettem és még élek
Azért menõ, hogy az emberek mennyire nem értik mi történik a szervezetükben és ezért képesek drágábban megvenni mindent, mert az "egészségesebb és nem okoz rákot".Ez a lúgos vizes hisztéria is csak egy az agyonmanagelt mûdolgok közül amik a gyártón kívül senkinek nem hoznak hasznot.A gyomrodban 2-es a ph, amin hacsak nem iszol hektolitereket naponta a folyadék amit megiszol semmit nem változtat
Mértékkel és egészséges életmóddal minden kaja lehet egészséges.A koleszterinnel sem az a baj, hogy van, hanem, hogy több van mint amennyi kéne.HA valaki sok koleszterint akar enni akkor mozogjon annyit mint Phelps és megehetsz akár naponta egy disznót.Az egyetlen oka annak, hogy ezek mind egészségtelennek vannak kikiáltva, hogy az emberek 90% aki eszi õket nem mozog eleget ahhoz, hogy akár csak beleharapjon és utána ne haljon meg pár év múlva egy infarktusban :)
#1 Örülj neki, ha a tojásrántotta fehérre hajaz. Az a csirke még a jobbik fajta tápot ette.
A szomszédasszonyom vett legelsõ csirketartás kísérletekor olyan tyúkokat, amik a szalagrendszerben már alkalmatlannak lettek minõsítve. Ezek a tyúkok: - a füvet, természetes magokat, mint a búza, árpa, kukorica azonnal felismerték, megették. - a második héten már tudtak járni. - a harmadik hétre tökkopaszok lettek, de ezt minden tyúk megcsinálja évente többször. - mikorra megtollasodtak tojni kezdtek. Ez is normális. Az már kevésbé, hogy a tojásaiknak még a héja is lila volt, a sárgájáról nem is beszélve.
Az állatorvos véleménye: túl sok olyan festéket ettek korábban, amitõl igazi sárgának látszik a tápos tojás sárgája. Most ürül a festék.
Majd egy év volt, mire normális színû tojást tojtak.
#82 Örülj nagyon, hogy van nagyi, aki sokfélét tud fõzni a szinte semmibõl is. Tanuld meg tõle. Még szükséged lesz erre a tudásra. Ha másért nem is, indíthatsz vállalkozást "Nagyi reformkonyhája" néven. Nem kevesen fognak örülni neki.
#325 Tökéletesen jól gondolod, egyet azért hozzátennék: az alapanyagok minõségére érdemes odafigyelni.
Azért a legjobb kajareklám a "tej"rõl volt néhány évvel ezelõtt a Kreténben:
1. kép: kissrác: ezentúl tejet iszom, mert én vagyok az osztályban a leggyengébb, meg kell erõsödjek. 2. kép: Bevált a tej, most már kevesebben kötnek belém. 3. kép: (néhány évvel késõbb) Kicsit mintha furcsán fejlõdnék... 4. kép: szakállas pasi, hatalmas mellekkel: Mit is etetnek a tehenekkel?!
A génmanipuláció, a hozamnövelõ hormonok biztos jót tesznek nekünk is. Ahogy elnézem, a Shadowrun és a Battletech sorozatokban leírtak nincsenek már messze.
Az utnak benned kell lezajlania. A kulso tenyezok csak segitsegek, es gatlo tenyezok lehetnek. Ha jol csinalod hamar elered a celt. Hogy ratalalj onmagadra, es onmegvalosulj. Sok sikert. En meg nem ertem celba, bar neha ugy erzem. Azert nyaron kell az a Euro-tura. :D
Bizony, hogy egészséges. Nagyapáink nem voltak hülyék, tudták mit kell kajálni: szalonna, vöröshagyma, kenyér. Mellé a kupica pálesz. Kutyabajuk nem volt. Igaz a kalóriákat ledolgozták a mezõn :)
Jóhogy hozzáteszed,LEDOLGOZTÁK NEHÉZ FIZIKAI MUNKÁVAL,de aki ezt nem teszi(egyébként a szalona ment meg a zsíroskenyér,pörköltrõl max álmodtak legtöbben...A gond nem az ételel van a gyorsétermes mekis kaja azért egészségtelen mert sok energiát tartalmaz és bizony annak nem jó aki nem dolgozik keményen...
Mondjuk a szalonna meg a zsíroskenyér hamar elfogyott volna. Ettek zöldségféléket, babot, lencsét, hajdinát, kukoricát, gyümölcsöket is bõven. Gondold végig: egy évben egy malacot vágtak, meg néha csirkét (ritkán, mert másképp nincs tojás).
A gyorséttermes, mekis kaja meg a sok vegyszer miatt sem nyerõ. Kipróbálva, tedd meg te is: veszel egy mekis burgert. Otthon leteszed 2-3 napra az asztalra. És láss csodát! A "hús" nem romlik. Most próbáld ki ugyanezt a házi fasírttal. Majd megérzed, mi a büdös.
Kb. egy éve kaptam egy doboz margarint. Nem eszem ilyet, ezért csak eltettem. Most is olyan, mint mikor a boltból kijött. Semmi avasodás, semmi változás. Ugyanez igazi vajjal durva lenne. Ugyanaz az oka.
És elég szép, hogy a legtöbb gyorséttermi szakács tehetetlen lesz, ha nyers alapanyagot teszel elé. Ezt is érdemes végiggondolni. Mert legtöbbször a súlyfelesleg azoktól a vegyszerektõl van, amiket a máj képtelen feldolgozni, ezért lepakolja zsírrétegbe zárva.
a zsír nem egészségtelen, csak nem szabad elhízni, a koleszterin ugyancsak nem káros dolog, mint kiderült mindkét kaja, amit ott látsz olyan dolgokból készült, amire kb az emésztésünk lett kitalálva
a tej, amit anyádból szopsz, az is emberi fogyasztásra van kitalálva, de csak addig, amíg kicsi vagy, késõbb káros (kutyáknak például káros a tej nagykorukban).
a tej, ami meg egy tehénbõl van, ha belegondolsz kurvára nem nekünk van kitalálva.
õõõ mi az, hogy 2-3 napig nem büdös a meki? Nézd már meg a burger kingben meg ott, rá van cimkézve, vagy jelölve, hogy meddig jó egy burger, aztán kuka az egész.
Áruld már el akkor, hogy mi az ami a tejben van és káros az emberi szervezetre.Mert eddig amirõl szó volt, hogy veszélyes a laktóz meg a kazein az lebomlik alkotóelemeire már a bélben amik nemigazán mérgezõek és így kerülnek a vérbe.
A betegségek amiket felsoroltál vagy abból jönnek, hogy a laktóz nem bomlik le(tejcukorérzékenység) vagy abból, hogy a bélfalon átjut a kazein ami normál esetben nem történhet meg.Egyik sem a tej hibája, hanem az emberé aki megitta a tejet, mert vagy genetikai hibája van, vagy sérült a bélfala.
az inzulint erõsen megemeli többszörösére, tehát a cukorbetegség egyik kiváltója +
IGF-rõl hallottál? A tejben levõ IGF-1 (inzulinszerõ növekedési hormon) erõsen köthetõ mell, prosztata és vastagbélrákhoz ez pedig nem bomlik le és a bélfalon átjut. Többek közt a D-vitamin hasznosulását gátolja, ami ide vezethet.
#323: végül is közeli ismerõseim között is van rákos, aki miután elkezdte vedelni az "agyonmanagelt mûdolog" lúgos vizet, sokkal jobban lett. de biztos igazad van, és csak mocskos marketingfogás...
Az IGF csak amerikai növekedési hormonnal génkezelt tehenek tejében van (ha van, wiki szerint nincs bizonyítva), mindenesetre az EUban be van tiltva a hormonadás.
IGF-1 egy növekedési faktor a nevébõl eredõen, de ettõl függetlenül teheneknek azért adják, mert ez indítja be a tejelválasztást.Még emberben is.Receptorhoz kötõdik és úgy indítja meg a tejelválasztást nem a tejbe bele magába megy bele.Ezen felül ahogy az inzulin is az IGF-1 is egy fehérje, tehát a bélben lebomlik.Nem véletlen, hogy az inzulit nem a száján keresztül kapja a cukorbeteg, hanem injekcióban...
Az, meg, hogy a tej után nõ az inzulinszint a többszörösére, az egy vicc.Megemelkedik persze mert a laktózból glükóz és galaktóz lesz az emésztést követõen, de nem olyan mértékben, hogy az káros legyen.Egy normál kajálás után jobban megnõ az inzulinszinted mint a tejtõl.
btw kenyérrel fogyasztva a tej egy tesztben a normálhoz képest 65%, spagettivel fogyasztva 300%-os indokolatlan inzulin növekedést okozott
gyerekeken végzett tesztnél fehérjebevitelt vagy tej, vagy hús formájában végezték el, az elsõ esetben duplájára(!) növekedett az inzulinszint, a hús esetében nem változott
kis mértékben biztos nincs gond, de nagyobb mértékû tejtermékfogyasztás sok veszélyt rejt
Azokra meg amiket felsoroltál mint példák ittvan amit én gondolok. kenyér-szénhidrát. Megeszed-> nõ az inzulinszint. spagetti-szénhidrát. Megeszed-> nõ az inzulinszint. tej - van benne szénhidrát. Megiszod-> nõ az inzulinszint. hús - nem szénhidrát. Megeszed-> az inzulin nem változikszint.
Ha mutatsz egy kisérletet amiben le van írva, hogy a laktózmentes tej emeli az inzulinszintet akkor már van értelme annak amit mondasz, de eddig csak arról volt szó, hogyha szénhidrátot eszel akkor nõ az inzulinszint ami teljesen normális.
IGF-1-rõl meg más is írta, hogy nem mutatták ki a tejben.
A gyorséttermi kaják nem azért egészségtelenek megrt "televegyszerezik" õket, ez a demagóg szöveget amúgyis elcsépelt már Egyszerûen alacsony rosttartalmúak és magas fruktóztartalmúak
A kalóriákat meg nem ledolgozni szokás, egyszerûen a testmozgás fokozza az anyagcserét
Nagyobb mértékben. Bárminek a túlzott fogyasztása illetve az egyoldalú táplálkozás az ami igazán káros. Ilyen szempontból a vegetarianizmus sem egészséges. Csak kevesen lobbiznak ellene. Jó kis üzlet a reform táplálkozásra nevelés.
azért durva, hogy 300+ hozzászóláson keresztül képesek vagytok egy meddõ vitát folytatni:) a hurkás reklám tetszett, már el is felejtettem^^ akkor az vót "divat". most a bio kaja (ami nem is létezik), meg a bifidusztól fosás a trendy.
a hurkás reklámot én is értékelem, meg láttam tejrõl is ilyen régi szocireklámot de ezek csak azért készültek akkoriban mert túlságosan vonzották az embereket a nyugati reklámok
te milyen genetikai hibáról beszélsz? Az európai ember bélbolyhain kisgyermekkor után is termelõdik a laktáz enzim, ezért az európaiak és ebbõl kifolyólag az amcsik (és csak õk, afrikaiak, ázsiaiak egyáltalán nem) képesek a szoptatás utáni idõszakban is lebontani a tejet. Na EZ történt egy genetikai mutáció miatt, gyakorlatilag adaptálódott az emberek emésztõrendszere a folytonos tejfogyasztáshoz, ami eredetileg nem lenne természetes. Ezt mindig, minden tejes témában külön el kell mondani :D
Mellesleg elég sok logikus igazság kering a tejrõl, okos körökben nincs jó híre. Arról még nem volt szó, hogy egy kutatás szerint a csontritkulást is elõsegíti? Napi 2 deci tejet fogyasztott egy csoport éveken át, és sokkal nagyobb lett náluk a csontritkulás kockázata. Ugye a tej savasítja a vért, a sav megkötése meg kálciumot von el a szervezettõl. A gyengülõ csontú néninek meg tanácsolják aztán, hogy fogyasszon több tejet...
én olyanról hallottam, hogy a gabonafélék gyakori fogyasztása következtében egyre rezisztensebbé válik a szervezet az inzulinra, és kialakul az inzulinizmus, egyre nagyobb mennyiséget kell termelned belõle a normális vércukorszint eléréséhez, így a gabonafélék is cukorbetegséghez vezetnek hosszútávon. De errõl nem tudok érdemben vitázni, nem olvastam sokat róla.
Én egyébként a hús+zöldség, gyümölcs, magvak kombóban hiszek. Semmi tej, meg gabona, meg ilyesmi. Gabonát persze fogyasztok, sajnos nincs kolbászból a kerítés, valamivel fojtanom kell az éhséget :D
Minden egeszseges etelrol kideritik, hogy rak kelto. Miert nem fujjak fel a szalami temat? Meg az osszes mukaja temat???
saját csirke, liba, kacsa, helyi borjú, néha sertéshús, házi tej, tejföl, vaj, helyi malom lisztje (helyi nem mûtrágyázott gabonából), házi tészta, tojás, zöldség-gyümölcs kertbõl, télen házi befõttekbõl azt a tecskó elmehet valahova....
Na igen, mikor a margarin egyetlen molekulával tér el a mûanyagtól, az ember igencsak elgondolkozik azon, mit egyen.
Gondolom azért azzal tisztában vagy, hogy egy gén nem csak egy helyen sérülhet.Én arra céloztam, amikor a laktáz elveszíti az aktivitását a mutáció miatt és az okozza a bajt ha tejet iszik valaki, de majd legközelebb ha errõl lesz szó linkelem ncbi-ról a vonatkozó génszakaszt, hogy a hozzád hasonló szakemberek se értsék félre :)
Nem véletlenül a kövér emberek között van a sok cukorbeteg szóval van alapja a gabonás félelemnek is, de ha az ember sportol akkor nem hiszem, hogy baja lenne.Járok úszni heti 3x és meglepõdöm mindig, hogy a nyugdíjas taták akik rendszeresen járnak milyen jó formában vannak és valszeg nincs köztük cukorbeteg/szívbeteg, mert bírják a tempót.Nem egy úszik a gyors medencében.De Phelbs se cukorbeteg, pedig õ regelire megeszi a donpepe napi forgalmát :)
Tartsad magad formában és nem kell ilyenek miatt aggódni.
most ezt mire mondod? pl régebben füstöltek kolbászt nagypapámék, most meg csak ráspriccelnek vmi folyadékot a gyárban amitõl füstölt íze lesz. vagy lehet kapni a borhoz olyan anyagot, amitõl olyan íze lesz, mintha tölgyfahordóban érlelték volna...vagy szerinted szánnak annyi idõt és energiát rá manapság?
Nem vita kérdése, de ami kárt okoz az ételeink közül:
1. az élelmiszerekben lévõ vegyszerek, ízfokozók, tartósítószerek 2. tej és tejtermékek 6 éves kor felett. A hazai lakosság 60%-a képtelen a tehéntejet emészteni felnõtt korban. 3. finomított cukor 4. finomított só.
Az elhízás egyik fõ oka, hogy a méregtelenítõ szervek - elsõsorban a máj - képtelenek feldolgozni a mérgeket, így ezeket lerakott zsírban tárolják. És igaz, hogy szalonna, hús, meg ilyenek szempontjából a mozgás és a fizikai munka jól mûködik a feldolgozásban, de ez a vegyszerek szempontjából nem jelent semmit.
A fentieket nem én állítom. Orvosok, akik nem gyógyszert akarnak eladni, sõt többnyire nem is hajlandók gyógyszert felírni. Úgy gondolják, aki beteg, felelõs saját állapotáért. Az a feladata, hogy megszüntesse állapota kiváltó okait. Ennek hogyanjában hajlandók segíteni.
És ugyanez a véleményük a makrobiotikusoknak és más táplálkozás terápiával foglalkozó tudományoknak is.
Sajnálom, hogy informálódásod köre nem terjedt ki eddig a valóságnak erre a területére.
Mindig mindenki az elhízással jön... én nem lefogyni nem tudok, hanem meghízni, úgyhogy azzal foglalkozzanak már végre! :D Le kéne terhelnem a májamat, és tele kéne tömnöm magam színezékkel meg ízfokozóval? sztem hamarabb belehalnék, minthogy elkezdjek hízni tõle. Pedig gyakran telefalom magam, ráadásul este eszek a legtöbbet, ami állítólag nagyon hizlal, lassan 20 vagyok és ha jól bekajálok, akkor 68 kiló. És tényleg, sokszor többet eszek mint más a 90 kilójához.
Annyi a nagy titok, hogy össze kell állítani egy étrendet, ahol kiszámolod hogy pontosan mennyi szénhidrátot viszel be rendes kajából. Én sem tudtam hízni egy ideig, aztán nyáron elkezdtem a fenti módszerrel enni. 60kg-ról indultam, most 72kg vagyok. (szintén 20 éves) Nem tudom milyen magas vagy, de szerintem ha megeszel kb. 5g szénhidrátot minden egyes kilódra, akkor biztosan gyarapodnia kell a súlyodnak.
63-66 Kg voltam 24 éves koromig. Ehettem bármennyit. Aztán egy pillanat alatt jöttek fel a kilók. Voltam már 94 is :) Most 85. Nagyjából a 80-82 lenne ideális, de nem megy le ez a pici sem. Igaz nem vagyok hajlandó éhezni. A sport meg önmagában kevés. Csak nyugalom és a rendszeres táplálkozás csodákra képes a súly gyarapodás tekintetében.
Tudatlanság rulez. A védõoltást a 60-as években fejlesztették ki, azóta csak annyi dolguk van tudósoknak/orvosoknak amikor megjelenik egy új nyavaja, hogy kicserléjik a legyengített vírust benne. És igen, ez ilyen gyorsan megy, megjelent a H1N1 és 1 hónapon belül már kész volt a vakcina.
Szóval ennyit arról, hogy nem tesztelték eleget, már a szüleidet is ilyen vakcinákkal oltották be, csak más volt a vírus benne.
Amit nem teszteltek rendesen, az maga a H1N1 az oltásban. A többirõl már eddig is tudták, hogy egészségtelen. A H1N1 oly mértékben nincs tesztelve, hogy komoly orvoscsoportok kételkednek a létezésében is. De ez nagyon hosszú lenne itt.
#375 A testalkatod szempontjából lényeges, hogy milyen a tápanyag felszívódás a szervezetedben. A helyedben a napot gabonakásákkal kezdeném. Hajdina, zab, köles, árpa. Lehet édes, lehet sós. Tehetsz rá hagymát, szalonnát, lekvárt, amihez kedved van. Ezek a gabonák nemcsak szénhidrátban, hanem fehérjében is gazdagok. Rosttartalmuk segít abban, hogy a bélben lerakódott dolgokat eltávolítsa, így a felszívódás hatékonyabb lesz. És persze érdemes foglalkozni a fizikai terhelés kérdésével. Keleti sportokat, úszást érdemes megnézned. Elõbbiek a test, a szellem és a lélek fejlesztésével jó hatásúak, utóbbi a test minden izmát megmozgatja, így a sejtszintû beépülést is beindítja.
Szerintem a háztáji, a falun lakás, vagy ismerõs keresés háztájival rendelkezõk között, ahol kinél ez, kinél az kapható, elég ennek megoldására. Ahogy elnézem, csak az jár jól, aki ezt mihamarabb meglépi. Ma illetékeseink a még kevesebb munkahelyre szavaztak ugyanis.
Nekem van rá gusztusom,néha ha bemegyek egy mekibe mindíg azt eszek-és persze kólát iszok hozzá vagy gyömbért-úgy finom. Ami szerintem nagyon undorító(hányinger kerülget tõle)az a fõtthús.
Elmehetnének már az üvegházhatású gázos rohadt propagandájukkal. Az a baj, hogy sok zöld még mindig benyalja ezt.
Szóval azért híznak el az emberek mert a máj a "mérgeket" a már meglévõ zsírsejtekben tárolja el? Ez sehogy sem jön ki. Könnyû ilyenekkel dobálózni hogy "mérgek" és "vegyszerek", jól hangzik meg lehet rázni az öklöket de a konkrétumok elfelejtõdnek. A benzoesav pl az egyik elõszeretettel használt tartósítószer, aki szerint "méreg" annak javaslom hogy ne egyen áfonyát...
Az áfonyában természetes benzoesav van, nem beszélve a többi összetevõjérõl. De egy egyszerû példa:
Macskagyökér. Fõzz belõle teát. Garantáltan nem fogod túladagolni, ha meg bírod inni. (Nekem nem sikerült.) Enyhe nyugtató hatása van.
Valeriana. Régi, enyhe hatású nyugtató, macskagyökérbõl készül. Az eredeti növény sok alkotórészét tartalmazza. Kb. ártalmatlan.
Válium. Szintén macskagyökérbõl készült eredetileg, de már csak a nyugtató hatású komponenst tartalmazza. Már mesterségesen is elõállítják. Talán nézd meg, hány klinika van az USA területén, amely válium függõket kezel.
Egyébként meg a vegyszerekkel dobálózás: szerinted melyik iparágak bevétele a legnagyobb?
Amúgy meg bátran elhiheted, hogy a készételek, fûszersók elhagyása, a nagyüzemi hús háztájira váltása, a gabonák, hüvelyesek, zöldségek arányának megnövelése, valamint a nem cukorral és nem édesítõ vegyszerekkel készült édességek bevezetése az étrendembe, egy éven belül visszaállította a számomra természetes testsúlyomat (-40 kg). És hidd el, nem keveset eszem. Nem lettem vegetáriánus és semmiféle elvarázsolt dolgot nem mûveltem magammal. Ma például zöldséges lencseragut ettem ebédre tésztával és sült szalonnával. Uzsira meg dióval megszórt almakompótot.
Amit meg a mérgek tárolásáról említettem, a témában több orvost, természetgyógyászt, esetleg egy személyben mindkettõt személyesen is megkérdezhetsz. Priviben küldesz emilcímet, küldöm az elérési listát.
Még mindig a hozzáállással van a gondom, és nem azzal hogy mi is a helyes étrend mert abban igazat adok. A természetes benzoesav miben különbözik a mesterségestõl? Csak mert "mesterséges"? És az rossz? Lenntebb volt egy nagyon jó hozzászólás: "Egy ember által ültetett fa nem mesterséges?"
Visszatérve az étrendre még mindig tartom az állításomat hogy kevesebb cukor/több rost a fõ oka annak hogy visszaállt a testsúly, és nem a "mérgek". Készételeket, nagyipari húsokat szokás cukrozni, zöldség/gyümölcsök meg magas rosttartalmúak. Mivel elterjedtek az alacsony zsírtartalmú kaják a koleszterinmánia miatt, elkezdtek cukrozni mindent - nulla zsírú és szénhidrátú kaját meg nem eszik senki mert egyszerûen szar íze van. Nézz utána hogy a fruktózt (ami az iparilag felhasznált cukrok/szirupok 50-65%ban tartalmaznak) hogyan is bontja le a máj (mert 100%-ban a máj bontja le). Meg fogsz lepõdni, szinte majdnem ugyanúgy mint az etanolt - csakhát azt az agyhoz is eljut, azért lehet tõle berúgni.
A válium meg már gyógyszer, koncentrátum - nem értem hogy jön ide. Nem hiszem hogy bárki is 90%-os tartósítószerkoncentrátumot kapna az itala helyett.
A légkört tényleg tönkrevágták-pl.kb. 10 éve enyhülnek a telek ez már látható is.De az is biztos hogy nem a tehenek és disznók fingásától van ez hanem az USA és Kína ipara miatt.Ezek ketten ereszik ki a káros gázoknak kb.80%-át és nem hajlandóak még szûrõket sem beszereltetni,ezért alá sem írják a Kiotói-egyezményt.